Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σαρκοζί: Τρομοκρατική εκτέλεση η δολοφονία των στρατιωτών

Ταμπουρωμένος μέσα στο διαμέρισμά του και περικυκλωμένος από την αστυνομία για περισσότερες από 14 ώρες παραμένει ο νεαρός Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, ο οποίος
θεωρείται ως ο δράστης των δολοφονικών επιθέσεων σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης και στο Μοντομπάν. Τρομοκρατική εκτέλεση χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί το θάνατο τριών στρατιωτών από τα πυρά του δράστη, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην κηδεία των θυμάτων.

"Ο Γάλλος στρατιώτης γνωρίζει το θάνατο και πώς να τον αντιμετωπίσει. Ο θάνατος που τους έτυχε δεν ήταν αυτός για τον οποίο ήταν προετοιμασμένοι. Δεν ήταν θάνατος στο πεδίο της μάχης αλλά τρομοκρατική εκτέλεση", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο δράστης, ο οποίος την Δευτέρα εκτέλεσε, επίσης, τρία μικρά παιδιά και ένα δάσκαλο σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης, ήθελε "να γονατίσει τη Δημοκρατία", πρόσθεσε ο Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα "δεν συνθηκολογεί" και δεν πρόκειται να διαιρεθεί από τις επιθέσεις αυτές.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το θρίλερ της παράδοσης του δράστη. Ο 24χρονος Μοχάμεντ Μεράχ, Γάλλος αλγερινής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ως ο κύριος ύποπτος των επιθέσεων, έχει ταμπουρωθεί από το πρωί στο διαμέρισμά του και έχει περικυκλωθεί από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν διέψευσε νωρίς το απόγευμα ότι έχει συλληφθεί, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες που πετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από πηγές της αστυνομίας που βρίσκονται σε επαφή με τον ύποπτο, συνομιλώντας μαζί του με κινητό τηλέφωνο, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι θα παραδοθεί "αργά, απόψε το βράδυ".

Πηγή: ethnos.gr


http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=25599