Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Βιολογική Γεωργία – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος


Δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις νέες 5ετείς συμβάσεις
βιολογικής γεωργίας.
Για την παρούσα πρόσκληση το σύνολο των πιστώσεων για τη Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία», πρέπει τα αγροτεμάχια που θα συμπεριλάβουν στην αίτησή τους να είναι δηλωμένα στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (Α.Ε.Ε.) που υπέβαλαν το 2011.
Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα και το συνολικό μέγεθος της εκμετάλλευσης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο από 3 στρέμματα. Τα ενταγμένα αγροτεμάχια δεν είναι δυνατόν να αντικαθίστανται από άλλα σε όλη τη διάρκεια της πενταετούς δέσμευσης. Επίσης, δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν συνιδιόκτητα αγροτεμάχια.


Δικαιούχοι
Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως: επαγγελματίες αγρότες κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι φυσικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
β. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.
Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, όσοι έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 080294/17.11.2011 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση.


Τόποι υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης:
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική γεωργία», υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στους παρακάτω φορείς:
*στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας
*στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της αιρετής Περιφέρειας κατά περίπτωση
*στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)
*στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ).


Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr και στο 2351351257 (Δημήτρης Γρηγοριάδης, Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας).