Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Π.Κ.Μ. σχετικά με νέα έργα που εντάχθηκαν στο Π.Ε.Π. 'Μακεδονίας - Θράκης'


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:


1. Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, /Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για το Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α. Σερρών, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) 3 διαμερισμάτων του ΚΑΑΜΕΑ Σερρών» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 999,000 €.
Το έργο αφορά την κατασκευή τριών (3) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) σε μία τριώροφη πολυκατοικία με πυλωτή και υπόγειο, με ένα διαμέρισμα 186,10 μ2 ανά όροφο, που θα κατασκευαστεί μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Σερρών στην οδό Ηροδότου και στο Ο.Π. 252 σε οικόπεδο 559,60 μ2. Η προμήθεια του εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί από το Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α. Σερρών.

2. Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η Διεύθυνση Εκτελέσεως Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Επισκέψιμη μουσειακή αποθήκη στο Μακρύγιαλο Πιερίας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 3.981.263,38 €.
Το έργο αφορά στην κατασκευή και διαμόρφωση επισκέψιμης μουσειακής αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας, η σύνδεση του κτιρίου με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (Ο.Κ.Ω), η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού χώρου συντήρησης, σχεδιαστικών ειδών, υλικών και εξοπλισμού φωτογραφείου, εξοπλισμού γραφείων, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη προβολών, προθήκες-βάθρα, υλικά διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και τέλος η σύνταξη και εκτέλεση Μουσειολογικής-Μουσειογραφικής μελέτης για την έκθεση του ορόφου της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας.

3. Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΤΟΣΠΙΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΣΑΝΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΑ» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 520.643,59 €.
Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης του εργατόσπιτου στον αρσανά της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα. Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση του εργατόσπιτου , έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο των κτιρίων του συγκροτήματος του αρσανά. Το εργατόσπιτο αυτό βρίσκεται στον αρσανά της Ι. Μονής και σε επαφή σχεδόν με το ψαρόσπιτο. Στον ισόγειο χώρο προτείνεται η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου με χώρο υγιεινής, έτσι ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά προς το ψαρόσπιτο. Στον όροφο δημιουργούνται τρία κελιά φιλοξενίας και ένας χώρος υγιεινής. Στον περιβάλλοντα χώρο προτείνεται η διαμόρφωση του πρανούς με την κατασκευή λιθοδομών και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του κτιρίου.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.