Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η Κατερίνη στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων INNSBRUCK 2012


Σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης η συμπατριώτισσα μας Αναστασία Γκόγκου

Η Κατερίνη εκπροσωπείται επάξια στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, το διάστημα 13-22 Ιανουαρίου 2012 μια και μέλη της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής
αποτελούν ο Σάββας Σιονακίδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, που συνοδεύει την αποστολή ως τεχνικός και η Αναστασία Γκόγκου, το γένος Βαρδάκα, σημαιοφόρος της ομάδας στην τελετή έναρξης και πρωταθλήτρια Ελλάδας στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση, η οποία θα συμμετάσχει στα αλπικά αγωνίσματα.


Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2012 στο Ίνσμπρουκ (Winter Youth Olympic Games 2012 – YOG), είναι οι πρώτοι που γίνονται, αφορούν νέους 14-18 χρόνων και αποτελούν ένα σημαντικότατο διεθνές αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός , βασισμένο στην παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί θα αγωνιστούν περίπου 1100 αθλητές από 60 χώρες για 63 μετάλλια σε 15 διαφορετικά αγωνίσματα κάτω από της αρχές του ολυμπιακού πνεύματος.
Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να συμμετέχει με ένα κορίτσι και δύο αγόρια. Εκτός από την Αναστασία, οι άλλες δυο συμμετοχές είναι του Μασσιμιλιάνο Βαλκαρέτζι επίσης αθλητή του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης στα αλπικά αγωνίσματα και του Δημήτρη Κυριαζή, αθλητή του ΕΟΣ Βόλου στην αντοχή.

xeimerinoi olimpiakoi agwnes katerini Η Κατερίνη στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων INNSBRUCK 2012
Τα άλλα δύο μέλη της αποστολής αποτελούν ο Κατσώρας Βασίλειος, αρχηγός, μέλος ΕΟΕ, και ο Στράτος Καρέτος, τεχνικός σύμβουλος ΕΟΕ.

Ήδη την πρώτη μέρα των αγώνων ο Βαλκαρέτζι κατατάχτηκε 8ος στο αγώνισμα του super G.Η συμμετοχή της συμπατριώτισσας μας Αναστασίας Γκόγκου πρωταθλήτριας Ελλάδος στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση αποτελεί τη μεγάλη τιμή για την πόλη μας και την Πιερία γενικότερα με τον Χιονοδρομικό Ομιλο Κατερίνης να πρωτοπορεί και να σηκώνει επάξια τη σημαία των αθλητικών δρώμενων της Πιερίας.
xeimerinoi olimpiakoi agwnes katerini 2 Η Κατερίνη στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων INNSBRUCK 2012


http://www.olympio-bima.gr

http://portalpierias.gr/archives/1954