Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ξεκαθάρισμα της ΓΣΕΕ στον Παπανδρέου


Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του Κινήματος, στην
Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, η Συνομοσπονδία εγκαινίασε κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει και του διαλόγου με τους εργοδότες για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος, δεν συζητά επ΄ ουδενί το μισθολογικό κόστος και τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς οι μισθοί δεν ευθύνονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, δεν συζητά ούτε την κλιμακωτή μείωση μισθών, ενώ συζητά οτιδήποτε αφορά το μη μισθολογικό κόστος.

Ο κ. Παναγόπουλος, είπε ότι η ΓΣΕΕ ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί επί της απειλής για καθορισμό των μισθών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου είπε πως στηρίζει το διάλογο και θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει κρατική παρέμβαση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε επίσης ότι ο διάλογος της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες δεν ξεκίνησε χθες, εξαιτίας της «βάρβαρης και τραμπούκικης», όπως την χαρακτήρισε, ενέργειας του ΠΑΜΕ, ενώ ερωτηθείς ξανά είπε ότι «ήταν μια απαράδεκτη παρέμβαση, εμείς δεν παίρνουμε εντολή από κανένα κόμμα, ούτε από το ΚΚΕ, εμείς παίρνουμε εντολή από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και θα την σεβαστούμε μέχρι κεραίας».


http://www.diktionews.gr/koinonia/288-2012-01-19-11-56-54