Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο Αβραμόπουλος και οι ευσεβείς πόθοι των… μειρακίων


Η αλήθεια είναι πως ουκ ολίγοι βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές στην Α' Αθηνών, ανησυχούν για
το βράδυ των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Όχι τόσο για το συνολικό αποτέλεσμα αλλά για το πόσες έδρες θα καταφέρουν να κερδίσουν. Στη Νέα Δημοκρατία η Α' Αθηνών θεωρείται ως μια δική της εκλογική περιφέρεια. Γι' αυτό και ουκ ολίγοι «γαλάζιοι» ερίζουν για μια θέση στο ψηφοδέλτιό της. Δεν περιορίζονται όμως εκεί.

Όσοι έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε αυτό, κάνουν άλλα παιχνίδια. Διαρρέουν ότι παλεύουν για την πρώτη θέση όταν μάλιστα είναι κοινό μυστικό ότι δεν έχουν ούτε τα προσόντα αλλά ούτε και το ύψος για να σταθούν τόσο ψηλά. Χαρακτηριστικά περίπτωση τα όσα... φημολογούν «κολλητοί» του κυρίου Καθηγητού, δηλαδή του πάλαι ποτέ κραταιού Προκόπη Παυλόπουλου ότι «πάει για πρωτιά»! Ή οι επισημάνσεις, με αυτό το αλέγκρο ύφος της, της Φωτεινής Πιπιλή ότι ο κόσμος την αγαπά και θα δεν θα την αφήσει παραπονεμένη.

Πιο σεμνοί είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία ίσως και λόγω του πατέρα της ξέρει πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, όχι όμως κι ο νεόκοπος ο Νότης Μηταράκης ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του με δημοσιογράφους δείχνει να ονειροβατεί και δηλώνει πως πάει για… τρίτος.

Βέβαια όλοι αυτοί ξεχνούν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα πολιτικά πράγματα είτε τα εσωκομματικά είτε τα ενδοκυβερνητικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, του επιτρέπουν να θεωρείται ο δεδομένος πρώτος στην Α' Αθηνών μία θέση η οποία δεν κινδυνεύει από οποιαδήποτε νέα είσοδο.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι ποιος θα είναι ο «γαλάζιος» πρώτος αλλά οι μετά τον αδιαμφισβήτητο πρώτο Αβραμόπουλο. Όπως και πόσες θα είναι οι έδρες που θα καταφέρει να κατακτήσει η Νέα Δημοκρατία.

Διότι μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη έχουν μείνει 4 όλοι κι όλοι. Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς – ακόμη δηλαδή κι αν η ΝΔ δεν καταφέρει την αυτοδυναμία – οι «γαλάζιες» έδρες θα είναι 5. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 7 και στην ιδανική 8. Οπότε με βάση τους αριθμούς αυτούς γίνεται κατανοητή η αγωνία των «μνηστήρων», αρρένων και θήλεων. Μήπως θα έπρεπε τα... μειράκια της πολιτικής να είναι προσεκτικά όταν διαρρέουν τους ευσεβείς πόθους τους.


http://www.diktionews.gr/politiki/264-2012-01-18-15-35-09