Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η Αννούλα της... υπονόμευσης(ΒΙΝΤΕΟ)


Μπορεί να έχει ακούσει τα μύρια όσα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αλλά όπως
υποστηρίζει η ίδια και το περιβάλλον της αυτά προέρχονται από ιδεολογικούς αντιπάλους της.

Όταν όμως οι κατηγορίες περί υπονόμευσης προέρχονται από μια «παλιά καραβάνα» του ΠΑΣΟΚ όπως είναι ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης, τότε τα πράγματα μάλλον είναι σοβαρά. Μάλιστα έγιναν από το βήμα της Βουλής και αφορούσαν ένα εθνικό θέμα. Την κατασκευή του Σχολείου Ευρωπαικής Παιδείας στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο της λειτουργίας του ευρωπαικού οργανισμού ENISA που είναι ο ένας από τους δύο – μόνον – που εδρεύουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη λοιπόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν προσήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει την ερώτησή του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου, λόγω αναρμοδιότητας, όπως δηλώθηκε, και η οποία γνωστοποιήθηκε στον βουλευτή 3 μήνες μετά την κατάθεση της ερώτησης! Για το λόγο αυτό ο βουλευτής κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας ότι υπονομεύει την κατασκευή του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο, αλλά κυρίως υπονομεύει στην πράξη την παραμονή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που με πολύ κόπο κατακτήθηκε το 2003 κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, την έδρα του οποίου εποφθαλμιούν πολλές άλλες χώρες εξαιτίας της σπουδαιότητάς του!

Μάλιστα ο κ. Στρατάκης υπογράμμισε ότι έκανε τη δήλωση αυτή ως καταγγελία για να καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το σχολείο τελικά θα κατασκευαστεί με ένταξή του στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και ότι θα καταθέσει εκ νέου την ερώτηση στο αρμόδιο, όπως δηλώθηκε, υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Παρακάτω (link) δείτε και ακούστε τους βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

http://www.youtube.com/watch?v=Y_OPuD-8bc0&list=UUVAnv5acV5hJHFXtKAXV50Q&index=1&feature=plcp


http://www.diktionews.gr/politiki/261-2012-01-18-13-53-03