Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Αναπλ. Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη σχετικά με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης


Σχολιάζοντας τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι όχι μόνο ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και εξωστρέφειας της Βόρειας Ελλάδας, αλλά παράλληλα, ο «ομφάλιος λώρος» των κρατών της Βαλκανικής με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δυστυχώς, ατολμίες και αρρυθμίες δεκαετιών, στερούν από το Λιμάνι το ρόλο που του αξίζει, ρόλο πρωταγωνιστή, με ολέθριες, καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου του Λιμεναρχείου, με τη βεβαιότητα πως αυτός ο σύγχρονος και λειτουργικός χώρος θα διευκολύνει το έργο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αυτών που, με πενιχρά μέσα, αγωνίζονται καθημερινά για τη θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων της Πατρίδας μας.
Η Πολιτεία οφείλει επιτέλους να αποκαταστήσει την αδικία και να βάλει φρένο στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αυτών, που με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία εκτελούν τα καθήκοντά τους. Η ευχή μου για το 2012, με αφορμή την τελετή των εγκαινίων του κτιρίου, είναι η εξής: Ας αντιληφθεί επιτέλους η κεντρική εξουσία, ότι πρέπει να ενισχύσει τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, να της παρέχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, να την ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ!
Ας ελπίσουμε, ότι στα επόμενα εγκαίνια ενός κτιρίου, που θα έπρεπε κανονικά να ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ή του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οικοδεσπότες να είναι ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος.
Μόνο τότε, μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για αποκέντρωση και ενίσχυση των δομών της Αυτοδιοίκησης. Αλλιώς, είμαστε καταδικασμένοι να μείνουμε στα ευχολόγια και στις αδάπανες υποσχέσεις…»