Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: Ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα ενδεχόμενη έξοδος από την ευρωζώνη


Στη Μόσχα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση» και πως κάτι τέτοιο θα
ήταν μια «ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ανταποκριτή του ΡΙΑ-Νόβοστι στην Αθήνα και ερωτηθείς σχετικά με το PSI, επισήμανε ότι δεν θα ήταν σωστό να ασκήσει κριτική αυτή τη στιγμή, που οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο σημαντικό στάδιο.

«Οφείλω να σας πω όμως, ότι είναι μια απόλυτη και κομβική προτεραιότητα, να κάνουμε το ελληνικό χρέος ‘βιώσιμο’, δηλαδή τέτοιο, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτησή του στο μέλλον. Ελπίζω, ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Στη συνέχεια, βεβαίως, θα πρέπει να ανασηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά. Αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιο φως στο τέλος του τούνελ», πρόσθεσε.

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, γι΄ αυτό και στόχος της ΝΔ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις ερχόμενες εκλογές, είναι να αλλάξει τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα, αρχής γενομένης από την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ για τα μεγάλα ενεργειακά έργα, όπως ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, είπε ότι «όλοι ξέρουμε ότι σήμερα αυτά τα έργα, είτε έχουν ανασταλεί είτε έχουν βαλτώσει. Εμείς προτιθέμεθα να τα ξεμπλοκάρουμε και να τα θέσουμε ξανά σε προτεραιότητα μαζί με κάθε μορφής μεγάλα έργα μεταφοράς ενέργειας που διευκολύνουν τον ανεφοδιασμό της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα και περνούν από το ελληνικό έδαφος. Πιστεύουμε ότι αυτά βοηθούν και την ανάπτυξη της χώρας μας και τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ακόμη ότι «υπάρχει ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων για ξένες επενδύσεις γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για επενδύσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ρωσικό ενδιαφέρον. Στην ενέργεια και τις υποδομές της, αναμφίβολα, αλλά και πέραν αυτών...».

Το πρόγραμμα Σαμαρά στη Μόσχα
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να συναντηθεί στο Κρεμλίνο με τον νεοδιορισθέντα επικεφαλής της προεδρικής υπηρεσίας, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ. Αργότερα σήμερα θα έχει επίσης συνάντηση με την πρόεδρο της Άνω Βουλής και πρώην πρέσβειρα στην Αθήνα Βαλεντίνα Ματβιένκο και θα χαιρετίσει ελληνορωσική εκδήλωση του ομογενή σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο του καθεδρικού Ναού του Σωτήρος αφιερωμένη στους Κρυπτοχριστιανούς.


http://www.eklogika.gr/news/7705