Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αυτοκτονία κουμπάρου του Καραμπέρη


Σοκ και πολλά ερωτήματα προκαλεί το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προτού ακόμα καταλαγιάσει ο ντόρος των αποκαλύψεων για τη δράση των
τοκογλύφων του Θερμαϊκού.

Στις 03:30 τα ξημερώματα, ο 58χρονος κουμπάρος και συνεργάτης του Μάρκου Καραμπέρη, φερόμενου ως εγκεφάλου στο κύκλωμα, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περδίκα και Χανίων στην περιοχή της Τούμπας, και βούτηξε στο κενό. Στην οικία διέμενε με τη σύντροφό του και την κόρη του. Η ίδια ήταν μάλιστα η πρώτη που αντιλήφθηκε το τραγικό συμβάν και ειδοποίησε σε κατάσταση σοκ την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο άνδρας ονομάζεται Αντώνης Αυγερινός, ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του αρχιτοκογλύφου Μ. Καραμπέρη και η αυτοκτονία του ενδεχομένως να σχετίζεται με την υπόθεση εξάρθρωσης του κυκλώματος τοκογλυφίας.

Ο 58χρονος δήλωνε εισοδηματίας από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Αυτοκτονία-μυστήριο

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει εμπλοκή του συγκεκριμένου άνδρα στο κύκλωμα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 58χρονος, στενός συνεργάτης του Καραμπέρη και κουμπάρος του (σ.σ. ο επιχειρηματίας είχε βαπτίσει την 20χρονη κόρη του αυτόχειρα), φοβούμενος τη δικαστική εμπλοκή του στην υπόθεση, αυτοκτόνησε, παίρνοντας μαζί του τα όποια μυστικά τον συνέδεαν με τον προφυλακισμένο πλέον Μ. Καραμπέρη.

Να σημειωθεί ότι ο 58χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Η γραμμή μεταξύ απόγνωσης και αυτοκτονίας είναι λεπτή. Ο ίδιος πάντως δεν προκύπτει ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα...

Ο κατάλογος των θυμάτων

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το κύκλωμα κρύβεται πίσω πολλές περιπτώσεις αυτόχειρων. Φως στην αυτοκτονία του επιχειρηματία Λ. Μαργιόλη ρίχνουν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών του κυκλώματος τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 3.500 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων και των θυμάτων τους.

Σε μία από αυτές ο Μ. Καραμπέρης φέρεται να λέει στον επιχειρηματία Λ. Μαργιόλη. «Ακούς ρε μ.... ή όχι. Λοιπόν έχω μια επιταγή στα χέρια μου 16.500 ευρώ. Έχω πληρώσει όλες τις άλλες, πρέπει να φέρεις πίσω την 57.880».

Ενώ μετά την αυτοκτονία φέρεται να λέει για το θύμα. «Δεν θα μπω στην εκκλησία, δεν θα τον δω στην κάσα, δεν θα αντέξω...».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Ιουλίου του 2011, δύο ημέρες μετά την αυτοκτονία του Λ. Μαργιόλη, ο Καραμπέρης μιλά στο τηλέφωνο με τον δημοσιογράφο της ΕΤ3 Γιάννη Φερέτη, από τον οποίο ζητεί να μάθει τι έγραφε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας πριν πηδήξει στο κενό.

«Στο σημείωμα το λέει, σαν ποίημα το έχει γράψει, ότι έπεσε θύμα και ότι πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά δεν τα κατάφερε» του λέει ο δημοσιογράφος.

«Αυτό ρε π... είναι σοβαρό. Δηλαδή πήγε ο άνθρωπος και τι ψυχή πρέπει να 'χεις για να πηδήξεις. Σοβαρό» απαντά ο Καραμπέρης, που φέρεται στενοχωρημένος (!) για τον θάνατο του επιχειρηματία.

«Αλλά είναι καταπληκτικό παιδί, ρε Γιώργο. Ήταν, εγώ τον αγαπούσα σαν αδελφό μου» λέει ο Καραμπέρης στον δημοσιογράφο για τον άνθρωπο τον οποίο ο ίδιος και οι «συνεργάτες» του οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την παράνομη δράση, τις συναλλαγές και τα θύματα που σχετίζονται με το πολυπλόκαμο κύκλωμα.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκτονία συνεργάτη του Καραμπέρη στη Θεσσαλονίκη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 12:13


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=459101&cid=4