Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Το κόμμα του “λεφτά υπήρχαν”

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Άρτι αφιχθείς από την Κόστα Ρίκα, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συγκάλεσε σύσκεψη συνεργατών, προκειμένου να ενημερωθεί για την επικαιρότητα στην Ελλάδα και φυσικά να
μεταφέρει τις εμπειρίες του, για το πως αντιμετωπίζουν την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι απανταχού σοσιαλιστές.

Πηγές αναφέρουν, πως ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε ειδική συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Απελευθέρωσης, της Κόστα Ρίκα, από τον οποίο και ενημερώθηκε αρμοδίως για το πως ακριβώς Απελευθερώνονται οι χώρες.. από καθεστώτα και μνημόνια, καθώς η Κόστα Ρίκα θεωρείται παράδειγμα πολιτικής σταθερότητας. Μερικοί την ονομάζουν Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής.

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Συμβουλίου, δέχθηκε εισηγήσεις να παραμείνει Πρόεδρος του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Φορέα, εφʼ όρου ζωής ως επιβράβευση του μεγάλου πολιτικο-οικονομικού έργου που έχει επιτελέσει στη Νότια Ευρώπη. Κάποιοι κακεντρεχείς το έχουν ονομάσει Πτωχευτικό Ντόμινο. Αναγνώρισαν στον Έλληνα ηγέτη, τη μεγάλη του πολιτική μεταδοτικότητα στις χώρες του Νότου της Ευρώπης. Ιταλία και Ισπανία, σπεύδουν να «καταστραφούν» ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα του μνημονο-γκρεμού.

Επίσης δέχθηκε και πολλές εισηγήσεις να παραστεί πολιτικά, στις επόμενες εκλογές της ευρωπαϊκής επαρχίας …της Ελλάδας. Και μάλιστα να ηγηθεί εκ νέου, της «δημοκρατικής;;» παράταξης, αυτή τη φορά με αντιμνημονιακή ρητορική, ενάντια στην τρόικα και τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα.
Για να σφραγίσει δε αυτή του τη νέα πολιτική στάση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα διαγράψει από το κόμμα «Λεφτά Υπήρχαν», όσους εκπροσωπούν το Κίνημα των Αδιάβαστων, αφού κι αυτοί τελευταίως διεκδικούν κομμάτι πίτας από το αντιμνημονιακό όψιμο παραλήρημα.

Αναμένεται σφοδρή σύγκρουση ΚΑΙ με τον π. Πρωθυπουργό εκσυγχρονιστή (εκείνον με το δαχτυλίδι), ο οποίος ως γνωστό έχει συνταχθεί με το Κίνημα των Αδιάβαστων, διατυπώνοντας τα γνωστά φιλοσοφικά ερωτήματα περί μοιραίου και αδιαπραγμάτευτου.

Πρόγευση του τι πρόκειται να συμβεί στο κόμμα «Λεφτά Υπήρχαν», έδωσε ο εκπρόσωπός τύπου του, ο «αγαπημένος», ο «τιμητής» των αποστράτων από το υπουργείο Άμυνας, ο οποίος μίλησε για ενέργειες του Κινήματος των Αδιάβαστων, που προσβάλλουν τον Ελληνικό λαό…

Και το πανελλήνιο αναρωτάται με αγωνία, αν το κόμμα του 10% θα φτάσει το 5%..


http://www.statesmen.gr/