Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και τρόικα έχουν συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι


Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Σε δήλωση που έκανε ο Π. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για
«επιχείρηση επικοινωνιακής απάτης εκ μέρους των κυβερνώντων με σκοπό να περάσουν τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα που ζητά η τρόικα ως το μικρότερο κακό» και σημειώνει ότι ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται «ως ακλόνητος υπερασπιστής του 13ου και 14ου μισθού, μόνο που το κατατεθειμένο υπόμνημα των δανειστών δεν έχει καμιά αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα».

Ο κ. Σκουρλέτης, υποστηρίζει ακόμη ότι κυβέρνηση και τρόικα τα έχουν ήδη όλα συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι και αναφέρει ότι «μας οδηγούν σε μια νέα δανειακή συμφωνία χωρίς η ελληνική πλευρά να έχει διαπραγματευτεί τίποτα απολύτως. Γνωρίζουν καλά πως το PSI δεν καθιστά βιώσιμο το χρέος, απλά εξασφαλίζει τους δανειστές. Εκείνο όμως που τους ενδιαφέρει είναι να τσακίσουν τον κόσμο της εργασίας και να τελειώνουν με ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος».

Ο κ. Σκουρλέτης, καταλήγει αναφέροντας ότι «ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και θα τους πληρώσει με το νόμισμα που τους αξίζει, στέλνοντας τους στα αζήτητα. Όσο και να αποφεύγουν τη λαϊκή ετυμηγορία τελικά δεν θα αποφύγουν να πιούν το πικρό ποτήρι των επόμενων εκλογών».

http://www.eklogika.gr/news/7741