Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Όχι» Καρατζαφέρη στην υπογραφή της νέας σύμβασης από τους πολιτικούς αρχηγούς


Αρνητικός στο ενδεχόμενο να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση είναι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε σήμερα από τη Βουλή ότι «υπογραφή ευτελισμού να μην
περιμένουν κάποιοι».

Αναφερόμενος στο αίτημα της τρόικας η νέα δανειακή σύμβαση να υπογραφεί από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως η δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό της χώρας και σημείωσε ότι υπάρχουν ενστάσεις μόνο και μόνο για λόγους αρχής. «Εμείς θα στηρίξουμε την σύμβαση, θα αναλάβουμε τη δέσμευση με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής, αλλά υπογραφή ευτελισμού να μην περιμένουν κάποιοι», υπογράμμισε και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε:
«Αντιλαμβανόμαστε ότι χώρα βρίσκεται σχεδόν στο μηδέν, αλλά να αντιληφθούν (οι εταίροι) ότι φταίνε κι αυτοί (για την κατάσταση της χώρας) ... είναι και δικά τους ανομήματα».

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναγνώρισε ότι ο κ. Παπαδήμος προσπαθεί να ολοκληρώσει ίσως την πιο δύσκολη σύμβαση των τελευταίων ετών, αυτή του PSI, ώστε -όπως σημείωσε- να έχουμε ένα ακόμα όπλο στη διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έθεσε ως απαράβατο όρο για την εκταμίευση της νέας βοήθειας, τη συμφωνία των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση στο πρόγραμμα των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γουνκέρ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο «ευτύχημα» και παράλληλα εύχεται «τα κόμματα της κυβέρνησης να μην βάζουν επιπλέον εμπόδια στον δρόμο του».

http://www.eklogika.gr/news/7740