Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καζαμίας Ιανουαρίου 2012...

Ιανουάριος
Με το ξημέρωμα του νέου έτους ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων σαρώνει την Ελλάδα...

Το κύμα είναι σφοδρό και ακινητοποιεί το κρατικό μηχανισμό λόγω
έλλειψης καυσίμων...
Στη Βουλή το κλίμα για το νυν πρωθυπουργό γίνεται πολύ βαρύ, κάτι που τον αναγκάζει να πάει και πάλι στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη στήριξή του.
Κάτι που γίνεται...
Ο κύριος Καρατζαφέρης όμως παραιτείται από τη κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά δε τον ακολουθούν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ, οι οποίοι διαγράφονται και πηγαίνουν στο υπό ίδρυση νέο κόμμα του Γερμανού Ράιχενμπαχ, που θα έχει την οικονομική εξουσία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Γάλλο πολιτικό που θα έχει τη νομική εξουσία.
Οι βουλευτές Πιερίας αντιδρούν στη νέα αυτή προοπτική και συστήνουν την Ε.Α.Ρ. (Επιτροπή Αντίστασης Ράιχενμπαχ).

Στο Κολινδρό κινούνται όλοι σε κανονικούς ρυθμούς, αφού η καλή μας δημοτική αρχή, καταφέρνοντας να κινηθεί αστραπιαία- έχοντας και την εμπειρία πια από τη προηγούμενη χιονόπτωση -  προλαβαίνει και απομακρύνει το χιόνι πριν ακόμη πέσει κάτω!!! αλλά και στέκεται δίπλα στο δημότη της και το στηρίζει στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης.

Έτσι μόνο στο Κολινδρό γιορτάζονται με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια, παρουσία του Αγαθόνικου,των βουλευτών Πιερίας,του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και γίνεται για μια μέρα το επίκεντρο του νομού μας.

Ο Αντιδήμαρχος Κολινδρού στο λόγο του, ευχαριστεί για πολλοστή φορά το Δήμαρχο, την ορχήστρα(φιλαρμονική), τα παιδιά  που έπεσαν στο νερό για να πιάσουν το σταυρό και το κόσμο που τίμησε και πάλι τη παράδοση...

Εν τω μεταξύ τα χιόνια σιγά σιγά λιώνουν, οι μισθοί και τα εισοδήματα μειώνονται και νέα χαράτσια έρχονται...
Αυτή τη φορά για να μειώσουν το έλλειμμα  στον ΟΠΑΠ επιβάλλουν ένα νέο είδος φόρου.

Το ΟΠΑΠόσημο... όπου θα επιβάλλεται ακόμη και σε νεκρούς!!! προσδοκώντας εισπράξεις άνω των 5δις €... αφού ο τζίρος από κρατικά λαχεία,στοιχήματα,κρατικά καζίνο έχει μειωθεί δραματικά.

Μέσα στον Ιανουάριο βγαίνει το δεύτερο μέρος του πολυαναναμενόμενου,  "Η ιστορία των Παπακαλίμ...".

Εν τω μεταξύ μία έκπληξη περιμένει τους μαθητές του Κολινδρού.

Μετά τις διακοπές των ημερών, γίνονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των σχολείων που είχαν αναβληθεί λόγω του προηγούμενου χιονιού.
Επί της ευκαιρίας θα λάβει χώρα στο προαύλιο  του Β δημοτικού σχολείου και το έθιμο της υπερπήδησης φωτιάς του Αΐ Γιάννη του Κλήδωνα, με πρωτοδοκιμαζόμενο χορευτή, το Γιάννη τς' Φράντζας...

Επίσης οι σύλλογοι Κολινδρού καταφέρνουν να ξαναφέρουν το τρενάκι μόνο για εκείνη τη μέρα για να δώσουν μια διαφορετική νότα στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Απορρίπτεται από το  ΔΣ Πύδνας Κολινδρού το ψήφισμα των κατοίκων του Κολινδρού ενάντια στις αυξήσεις των τελών άρδευσης,ύδρευσης και αποχέτευσης.

Οι κάτοικοι επιμένουν και το θέμα πάει σε υψηλότερα κλιμάκια...


Στη Κατερίνη γίνεται μελέτη βιωσιμότητας για εκμετάλλευση του παλιού νοσοκομείου της, ως θεματικό πάρκο...