Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Πως υποδέχτηκε ο πλανήτης το 2012


Δείτε πως γιόρτασε ο κόσμος στις μεγαλύτερες πόλης του πλανήτη.. την πρώτη μέρα του νέου έτους… Καλή χρονιά σε όλους…




Στην Αθήνα παρά την οικονομική κρίση, ο δήμαρχος της πόλης Γ. Καμίνης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν όρθιοι με αξιοπρέπεια και να βοηθήσουν και όσοι μπορούν να βοηθήσουν και τους συνανθρώπους τους.





Η Νέα Ζηλανδία είναι ένα από τα πρώτα μέρη του πλανήτη που υποδέχονται τη νέα χρονιά. Μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων έκανε τον ουρανό να λάμψει.










Ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ Ο κόσμος γιόρτασε με μουσική και άφθονο ποτό στο διάσημο λιμάνι της πόλης. Με χιλιάδες πυροτεχνήματα στο λιμάνι του Σίδνεϋ, γιόρτασαν την άφιξη του 2012 οι Αυστραλοί.Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ το υπερθέαμα πυροτεχνημάτων με τίτλο "Ώρα να ονειρευτούμε", το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια. Εκτιμάται ότι για το φαντασμαγορικό θέαμα χρησιμοποιήθηκαν συνολικά επτά τόνοι πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό του Σίδνεϊ, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις» μέσα σε διάστημα είκοσι λεπτών.


Στο Τόκιο, η φωταγώγηση του Tokyo Tower σήμανε και φέτος την άφιξη του 2012 και οι πολίτες απελευθέρωσαν στο πλαίσιο των εορτασμών χιλιάδες μπαλόνια από ήλιο μπροστά στο Tokyo Tower, μαζί με σημειώσεις ελπίδας για το 2012.










Στο Χονγκ Κονγκ η αντίστροφη μέτρηση για το 2012 έγινε μπροστά στο φωτιζόμενο ουρανοξύστη στο διάσημο λιμάνι του.


Στην Times Square στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες πολίτες μέτρησαν αντίστροφα μαζί με τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τηLady Gaga. Η παραδοσιακή σφαίρα φωτίστηκε με 30.000 λαμπάκια, ενώ με την έλευση του νέου έτους ακούστηκε το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα "New YorkNew York".





Τα νησιά Σαμόα έσβησαν από το ημερολόγιό τους την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και πέρασαν κατευθείαν στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, με απόφαση των Αρχών. Μέχρι πρότινος η Σαμόα ήταν ανατολικά από τη γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στο μέσο του Ειρηνικού ωκεανού και άρα ακολουθούσε το χρόνο των ΗΠΑ. Με την αλλαγή η γραμμή περνά πλέον δυτικά από τη γραμμή και συντονίζεται με το χρόνο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.


Ένα φαντασμαγορικό θέαμα με φώτα στήθηκε όμως και στον «Ναό του Ουρανού» στο Πεκίνο όπου χιλιάδες άνθρωποι μέτρησαν αντίστροφα για το 2012.


Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα


















http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2012/01/2012_02.html