Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο Υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη


Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη δέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης, σήμερα στις 11 το πρωί, στο
γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α΄Θεσσαλονίκης Άγγελου Κολοκοτρώνη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης ενημέρωσε τον Υφυπουργό Ναυτιλίας για τα προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πενιχρή χρηματοδότηση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, την έλλειψη προσωπικού και τα σοβαρά λειτουργικά ζητήματα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης και ζήτησε την παρέμβαση του Υφυπουργού για την αποκατάσταση «μιας αδικίας που χρονίζει και υποβαθμίζει τις μεταφορές όχι μόνο των εμπορευμάτων, αλλά και τη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη για τη θερμή υποδοχή και δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας έκανε ξεχωριστή αναφορά στη βούληση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να δώσει λύση στο σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, δρομολογώντας άμεσα τις διαδικασίες επισκευής των κτιρίων.