Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Έντονη δυσφορία των Εμπορικών Συλλόγων για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ


Οι νέες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ από 1/1/2012 δεν είναι απλά εξωπραγματικές. Αλλά στρέφονται εναντίον των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που σηκώνουν όλα τα
βάρη. Ως εκπρόσωποι του Εμπορικού κόσμου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε τη έντονη αντίθεση απέναντι στη συγκεκριμένη προοπτική.


Δεν φτάνει που το εμπορικό τιμολόγιο είναι πιο ακριβό από το οικιακό και το βιοτεχνικό, θα αυξηθεί κιόλας. Την στιγμή που οι πελάτες μας ξεμένουν από λεφτά και η ρευστότητα αποτελεί πια αγαθό εν ανεπαρκεία, τα λειτουργικά μας κόστη αυξάνονται δραματικά.


Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς επιδιώκουν οι κυβερνώντες. Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι μας οδηγούν στο κλείσιμο και στον αφανισμό.


Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό από όλους ότι η στήριξη της Μμε εμπορικής επιχείρησης δεν μπορεί να καταστεί εφικτή με την επιπλέον επιβάρυνση των λειτουργικών της εξόδων. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να είναι προσβάσιμο και αξιοποιήσιμο από όλους τους επιχειρηματίες και με όρους ανταγωνιστικά ίσους, ιδιαίτερα αυτή την εποχή της ύφεσης και της δυσπραγίας. Οι παράλογες αυξήσεις στα τιμολόγια το μόνο που θα καταφέρουν τελικά είναι λιγότερα έσοδα για τη ΔΕΗ, αφού τροφοδοτούν την έκρηξη της ανεργίας, τόσο της δικής μας όσο και των εργαζομένων μας.

http://karatzova.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3644:2011-12-30-11-42-34&catid=49:oikonomia&Itemid=102