Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην ημερίδα του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων



Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων με θέμα « Η ισχυροποίηση των περιφερειακών ΜΜΕ, προϋπόθεση εξόδου από την κρίση» παρέστη η
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στη Νάουσα, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό. Εκδότες-μέλη του ΣΗΠΕ, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας κ.α παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα καταθέτοντας παράλληλα τις απόψεις τους για την πορεία του τοπικού τύπου.



Το παρόν αλλά και το μέλλον του περιφερειακού τύπου καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης και αναβάθμισής του εν μέσω οικονομικής κρίσης συζητήθηκαν στη διάρκεια της διημερίδας.

Στο σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης αλλά και στο υψηλό επίπεδο των προσκεκλημένων της ημερίδας, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Η Σοφία Μαυρίδου πρότεινε τη διοργάνωση αντίστοιχης ημερίδας στην Πιερία προκειμένου να εισακουσθούν και άλλες προτάσεις για τις προοπτικές ανάπτυξης και αναβάθμισης του περιφερειακού τύπου καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τοπικό τύπο εξαιτίας του δυσμενούς οικονομικού κλίματος που επηρέασε και τον χώρο των ΜΜΕ.