Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ


Την περίοδο των γιορτών, από τις 26 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2012, το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί καθημερινά (εκτός από τις 31/12 και 1/1), από τις 11.00 μέχρι τις 19.00 και παρουσιάζει
ένα πλούσιο πρόγραμμα με «άρωμα Χριστουγέννων». Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Το Άστρο των Χριστουγέννων
Μια ταινία παραγωγής του Ιδρύματος Ευγενίδου, που παρουσιάζει με ιστορικά όσο και επιστημονικά δεδομένα τις επικρατέστερες θεωρίες σχετικά με το ουράνιο φαινόμενο του «Άστρου» της Βηθλεέμ.

Η Φοίβη και οι 4 πλανήτες
Πρόκειται για φιλοξενούμενη θεατρική παράσταση, με κεντρική ηρωίδα τη Φοίβη, ένα κορίτσι ονειροπόλο και φιλότεχνο που θέλει να αλλάξει τη ζωή του και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον. Μια παράσταση βασισμένη σε ένα έργο πρωτότυπο, γεμάτη μουσική, τραγούδια και μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο.

Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα
Ένα πρόγραμμα που μέσα από εντυπωσιακά πειράματα με απλά υλικά, καταφέρνει να συνδυάσει τη μαγεία των Χριστουγέννων με την μαγεία της επιστήμης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ ανάλογες παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση».

Ο Καραγκιόζης και ο δράκος των άστρων
Εναλλακτικό έργο θεάτρου σκιών με τον παλιό μας φίλο τον Καραγκιόζη να συναντά τους μεγαλύτερους επιστήμονες σε μια διασκεδαστική και διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Μουσικές εκδηλώσεις
Με χριστουγεννιάτικους (και όχι μόνο) ήχους από νέους καλλιτέχνες.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προβολές τρισδιάστατων ταινιών στον κινηματογράφο με γιγαντοοθόνη (Κοσμοθέατρο) και τον Προσομοιωτή, καθώς και οι επισκέψεις στο Μουσείο Τεχνολογίας και στην έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας».

Από 26 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου
καθημερινά, 11.00–19.00
ΚΛΕΙΣΤΑ: 31/12 και 1/1 (Πρωτοχρονιά)