Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Φεύγει από τη Θεσσαλονίκη η Coca-Cola 3Ε;

Η οικονομική κρίση χτύπησε και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για την "Coca-Cola 3Ε" της οποίας - σύμφωνα με πληροφορίες - οι διοικητικές υπηρεσίες
μεταφέρονται σταδιακά στην Αθήνα, με...τη μονάδα παραγωγής να είναι ο μόνος τομέας που παραμένει στις εγκαταστάσεις της Ραιδεστού. Η διοίκηση της εταιρίας δεν αποκλείει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο των απολύσεων, κάτι που αντιμετώπισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι.
Οι τελευταίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα μετακομίσουν στην πρωτεύουσα – εφόσον μεταφέρονται εκεί οι υπηρεσίες – ή θα δουν την πόρτα της εξόδου.
Παράλληλα η Coca-Cola 3Ε ανακοίνωσε σήμερα πως συνολικά το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011 τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της σημείωσαν μείωση της τάξεως του 28% στα 302 εκατ. ευρώ. Αιτία της κατακόρυφης πτώσης, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Λόη, αποτέλεσαν οι δυσμενέστερες οικονομικές συνθήκες στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο δεύτερος μεγαλύτερος, παγκοσμίως, εμφιαλωτής των προϊόντων της Coca-Cola.
"Η ραγδαία επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και οι συνεχείς πιέσεις από τις αυξημένες τιμές πρώτων υλών, σε συνδυασμό με την επίδραση του καύσωνα σε αρκετές σημαντικές χώρες στα συγκρίσιμα αποτελέσματα της αντίστοιχης περσινής περιόδου επηρέασαν τόσο την κερδοφορία όσο και τον όγκο πωλήσεων κατά το τρίτο τρίμηνο. Στο τέταρτο τρίμηνο του έτους θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες για αύξηση των εσόδων και περαιτέρω βελτίωση της κοστολογικής βάσης βελτιώνοντας ταυτόχρονα την θέση μας στην αγορά", τονίζει ο κ. Λόης.

thestival