Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

"Δεν μπορεί να αμφιβάλλουν για τις δηλώσεις μου"

"ΟΧΙ" Σαμαρά στις πιέσεις των Ευρωπαίων


Με το θρίλερ της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος να βρίσκεται στην κορύφωσή του, εξελίσσεται παράλληλα ένα άλλο θρίλερ, αυτό των πέντε υπογραφών που έχει ζητήσει η
Ευρωπαϊκή Ένωση από την χώρα μας, προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση.

καθώς προκύπτουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει γραπτή δέσμευση για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει: "Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Εχώ από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να της θέτει σε αμφιβολία". Συνεργάτες του έλεγαν ότι "ο λόγος του κ. Σαμαρά όταν αναλαμβάνει μία δέσμευση είναι αρκετός δεν δέχεται αμφισβήτηση με οποιοδήποτε τρόπο.

Σημειώνεται ότι από το πρωί το protothema.gr μετέδιδε ότι η ΝΔ δύσκολα θα δεχόταν τις νέες πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων να υπάρξει έγγραφη δέσμευση των κομμάτων για την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κομισιόν, η αντίδραση του κ. Όλι Ρεν ήταν άμεση: "Αν δεν έχουμε τις υπογραφές που έχουμε ζητήσει, η Ελλάδα δεν παίρνει την έκτη δόση".

Νωρίτερα το protothema.gr μετέδωσε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ζητήσει κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία όλοι θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Όπως είναι γνωστό, και το ΔΝΤ δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην εκταμίευση του ποσού των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που του αναλογεί από την 6η δόση, καθώς θεωρεί ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, αφού το 50%

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=157902