Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Ένας στους δύο μαθητές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

paidiki pornografia 300x168 ΗΠΑ: Ένας στους δύο μαθητές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης
Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές (48%) του γυμνασίου και του λυκείου στις ΗΠΑ έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, άμεσα ή μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα που
δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με την μελέτη, τα κορίτσια γίνονται πιο συχνά στόχος με το 56% να έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ το ίδιο δηλώνει το 40% των αγοριών.

Η λεκτική παρενόχληση (αστεία, σχόλια) αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των περιπτώσεων, με το ένα τρίτο να γίνεται μέσω του διαδικτύου (ηλεκτρονικά μηνύματα, Facebook) ή μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS).

“Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μέρος της καθημερινής πραγματικότητας στα γυμνάσια και στα λύκεια”, καταλήγει η έρευνα που διενεργήθηκε σε 1.965 μαθητές από την Οργάνωση Πανεπιστημιακών Αμερικανίδων Γυναικών (AAUW).

Μόνο το 9% των περιστατικών ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητές ή από μέλη του προσωπικού του σχολείου, σημειώνει η έρευνα, ενώ η παρενόχληση αντιμετωπίστηκε με δυσφορία από το 87% των ερωτηθέντων.

Η μελέτη αναλύει επίσης τα κίνητρα των νέων που παρενοχλούν.
Για το 44% επειδή αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής σε ένα σχολείο, για το 39% επειδή “ήταν αστείο”, ενώ το 23% ενήργησε από εκδίκηση.

http://www.onlycy.com/