Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δευτέρα στους λογαριασμούς η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης

Image
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα πιστωθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) στους λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους αγρότες το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews. H ΑΤΕbank, όπως δεσμεύεται η διοίκηση, έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 1,1 δισ. ευρώ
και μπορεί πλέον να προχωρήσει στην πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών.

Όπως έγραψε και η εφημερίδα Agrenda, σίγουρα τα χρήματα δεν χάνονται, αλλά η σύμβαση του Δημοσίου με την ΑΤΕ και οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιβάλλουν να πληρώσει πρώτα η τράπεζα τα χρήματα και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 50 ημερών περίπου να δοθούν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα.
Η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΕ αναφέρει τα εξής: Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕbank, τράπεζα με την οποία συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, θα αρχίσει από το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων.
Για διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι θα μπορούν από τις 11.11.2011, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, να ενημερώνονται για το ποσό πληρωμής της προκαταβολής τους στη σχετική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

http://www.agronews.gr/content/view/72745/200/lang,el/