Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οργή Καρατζαφέρη και ίσως απόσυρση ψήφου εμπιστοσύνης για τη «μεσοβέζικη» επιλογή!


Οργή Καρατζαφέρη και ίσως απόσυρση ψήφου εμπιστοσύνης για τη «μεσοβέζικη» επιλογή Φ. Πετσάλνικου ενώ θα πρότεινε Λ. Παπαδήμα
Αποχώρισε οργισμένος από το προεδρικό Μέγαρο πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αφήνοντας ορθάνοιχτη την «πόρτα» να μη στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Μάλιστα αποκάλυψε πριν ανακοινωθεί επισήμως ότι το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού είναι αυτό του
προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικού.
Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε «τακτικισμούς», «μεσοβέζικες λύσεις», «συμπαιγνία». Είπε χαρακτηριστικά ότι : «Λυπάμαι εξαιρετικά γιατί σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς παίζουν παιχνίδια τακτικής και συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Καρατζαφέρης σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε ξεκινήσει ήδη η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά και έβαλαν τον ίδιο να περιμένει σε άλλο δωμάτιο μόνος του. Ο κ. Καρατζαφέρης κατάλαβε ότι σκοπός ήταν να τον φέρουν προ τετελεσμένου γεγονός και για αυτό το λόγο αποχώρησε έξαλλος από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είχε λίγο νωρίτερα δηλώσει στο τηλε-ΑΣΤΥ πώς δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό το «σαθρό επίπεδο» συμφωνίας, ενώ συνεργάτες του δήλωναν ότι θα προσε΄ρχονταν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να του προτείνει να καλέσει τον Λουκά Παπαδήμα να αναλάβει την κυβέρνηση . Το γεγονός ότι κατά τη γνώμη του βρέθηκε και με ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας προ τετελεσμένης επιλογής χωρίς να πραγματοποιηθεί πρώτα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ήταν ο λόγος που εξεράγη.
Πάντως από το ΛΑΟΣ διευκρίνησαν ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης αποφάσισε να πάει αύριο στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.


http://www.eklogika.gr/news/6742