Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τα έργα υγείας - πρόνοιας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο τα έργα Υγείας-Πρόνοιας
στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ε. Φωτόπουλος, ο ειδικός σύμβουλος του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Ν. Χουρβουλιάδης, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Α. Ωραιοπούλου, ο Υποδιοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. Π. Νάνος, ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Γ. Ζώτος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και των Υ.ΠΕ.
Στην σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης και ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων στον τομέα της Υγείας και των Κοινωνικών Υποδομών στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με δεδομένη την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα έργα Υγείας και Πρόνοιας συμφωνήθηκε:
α) η επιτάχυνση στην υλοποίηση των έργων, τα οποία αφορούν δημιουργία υποδομών και προμήθεια εξοπλισμού Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Κοινωνικών Υποδομών και
β) η επιτάχυνση στην υποβολή ώριμων προτάσεων στους τομείς Υγείας-Πρόνοιας.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για στενή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Υ.ΠΕ., προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή των προγραμματισμένων παρεμβάσεων.