Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ζητείται κύρος…

09.11.2011 ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Σε πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας να αρθούν τα κόμματα στο ύψος των περιστάσεων, να βρεθεί άμεσα λύση για τη διακυβέρνηση του τόπου, και ο νέος πρωθυπουργός να
έχει το δικό του, ειδικό βάρος, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσέθεσε και τη δική του αγωνία στον δημόσιο διάλογο για τις διαπραγματεύσεις και τις ζυμώσεις αναφορικά με τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπως έχουν ζητήσει οι Βρυξέλλες.

Επικαλούμενος τη μεγάλη, προσωπική διαδρομή του, εστίασε στις παραμέτρους που, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να έχει η επιλογή του νέου πρωθυπουργού, αλλά και το ποιος θα πρέπει να είναι ο χαρακτήρας της κυβέρνησης που θα κληθεί να εξασφαλίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης, και να περάσει από τη Βουλή, με θετική ψήφο, τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου, όπου αποφασίστηκε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%.

«Ο εθνικός διασυρμός και ο ευτελισμός των θεσμών της Δημοκρατίας μας, έχουν φτάσει στα ακρότατά τους όρια. Καιρός είναι να συνέλθουμε. Η Ελλάς δεν χρειάζεται Πρωθυπουργό μαριονέττα. Η μόνη λύση αυτήν την ώρα είναι να επιλεγεί μια ισχυρή προσωπικότητα με κύρος στην Ευρώπη, διεθνή αξιοπιστία και γνώση του αντικειμένου», δήλωσε με νόημα ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε κρύψει την εκτίμησή του για το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο θεωρούσε ιδανική περίπτωση για την πρωθυπουργία, όπως και του Αλέκου Παπαδόπουλου, για τον οποίο επίσης είχε καλά λόγια να πει.

http://www.statesmen.gr/