Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«Τρελό και καταθλιπτικό» χαρακτήρισε τον Παπανδρέου ο Σαρκοζί!


«Τρελό και καταθλιπτικό» χαρακτήρισε τον Παπανδρέου ο Σαρκοζί! Τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί για... εξηγήσειςΤηλεφωνική επικοινωνία με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την προσωπική συζήτηση του Γάλλου προέδρου με τον Μπαράκ Ομπάμα, την οποία άκουσαν όλοι οι δημοσιογράφοι που
βρίσκονταν στο χώρο, καθώς είχαν ξεχαστεί ανοιχτά τα μικρόφωνα!
Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου στην πρόσφατη σύνοδο των G20 στις Κάννες, ο κ. Σαρκοζί μιλούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και αποκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου «τρελό» και «καταθλιπτικό», σε μια συζήτηση που άκουσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι μέσω των ακουστικών μετάφρασης! Επίσης, οι κ.κ. Σαρκοζί και Ομπάμα, έκριναν ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε σοβαρό λάθος ανακοινώνοντας το επίμαχο δημοψήφισμα για το σχέδιο στήριξης της 26ης Οκτωβρίου.
Έτσι, σήμερα, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Σαρκοζί, προφανώς ζητώντας εξηγήσεις, αν και άγνωστο παραμένει το τι είπε για το θέμα ο Γάλλος πρόεδρος.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο κ. Σαρκοζί και ο κ. Παπανδρέου, συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τις συζητήσεις για τη νέα κυβέρνηση, καθώς και τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Σαρκοζί, φέρεται να εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για την μεταξύ τους συνεργασία καθώς και για το έργο που επιτέλεσε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να συνεχιστούν οι προσωπικές επαφές και η στενή συνεργασία τους, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι στην επίμαχη συνομιλία του κ. Σαρκοζί με τον κ. Ομπάμα, ο Γάλλος πρόεδρος, χαρακτήρισε επίσης «ψεύτη» τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου. «Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», δήλωσε ο Σαρκοζί στον Ομπάμα στις 3 Νοεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 στις Κάννες.
«Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση» απάντησε ο Ομπάμα..


http://www.eklogika.gr/news/6731