Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις για την Επέτειο υπογραφής της ανακωχής του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιντελικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.
Ειδικότερα:

α) Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία Ζέιντελικ:
στις 10:30 π.μ. (Τομέας Σερβίας), στις 10:45 π.μ. (Ρωσικός Τομέας), στις 11.00 π.μ. (Γαλλικός Τομέας), στις 11.15 π.μ. (Βρετανικός Τομέας) και στις 11.30 π.μ. (Ιταλικός Τομέας).
Σε κάθε Τομέα του Συμμαχικού Νεκροταφείου καταθέτουν στεφάνι ο Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σ.Σ., ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, οι Πρόξενοι των άλλων Χωρών, των οποίων οι νεκροί έχουν ταφεί στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, όσες Ενώσεις Αποστράτων καθώς και Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, αφού το δηλώσουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων σε κάθε Τομέα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης Χώρας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.
β) Τελετή κατάθεσης στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού στις 12.15:
Στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού καταθέτουν στεφάνι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σ.Σ., ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β.Ε., ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Β.Ε., o Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος και κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ. Πρόξενοι: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Κύπρου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους
α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.