Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο πόλεμος συμβασιούχων- δήμου


Αίτημα να τους δοθεί η δυνατότητα να δικαστούν οι προσφυγές τους στα δικαστήρια των Αθηνών, τα οποία εκδίδουν ευνοϊκές αποφάσεις, κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στον δήμο με 8μηνες συμβάσεις.

Η εκπρόσωπος των συμβασιούχων οχταμήνου, των οποίων η
σύμβαση λήγει τον Νοέμβριο, Νικολέτα Μπούσμπουρη τόνισε ότι ο δήμος είχε δώσει το δικαίωμα της παρέκβασης, όπως είναι ο νομικός όρος, σε συμβασιούχους προηγουμένων μηνών και πρόσθεσε ότι δεν ζητούνε ελεημοσύνη, ούτε μονιμοποίηση, αλλά ισονομία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τάχθηκε κατά της παραχώρησης του δικαιώματος της παρέκτασης σε άλλη ομάδα συμβασιούχων και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα διεκδικήσει οι θέσεις στην καθαριότητα να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό και όχι από συμβασιούχους.

Επισήμανε ότι από τους εργαζόμενους, η σύμβαση των οποίων έληγε τον Μάρτιο, επέστρεψαν στη δουλειά τους, μετά από δικαστικές αποφάσεις, 300 με 400 άτομα και ο δήμος επιβαρύνθηκε με 7 εκ. ευρώ. Έκανε λόγο για συγκεκριμένους δικηγόρους και δικαστές που εκδίδουν τις ευνοϊκές για τους εργαζόμενους αποφάσεις.

Το θέμα παραπέμφθηκε εκ νέου στην οικονομική επιτροπή.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=414095&cid=4