Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ομολογία Λοβέρδου: «Δεν υπάρχει Ελληνικό Κράτος!»

Ο κ. Λοβέρδος με αφορμή τις καταλήψεις φάνηκε εκνευρισμένος δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ελληνικό κράτος του οποίου ο ίδιος είναι υπουργός βέβαια.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου με αφορμή την κατάληψη
του γραφείου του, εξεράγη, εξαπολύοντας βέλη κατά καταληψιών και απεργών, λέγοντας: «Ξέρετε, ότι σήμερα δεν μπορούμε να πάμε στα γραφεία μας, ότι δεν υπάρχει, με τη λογική του σεβασμού στις κινητοποιήσεις, ελληνικό κράτος αυτή τη στιγμή, με την Τρόικα εδώ και τη χώρα να βρίσκεται εκεί που είναι;».

«Αν δεν είχαμε Βουλή σήμερα, δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου» πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως ναι μεν «ο σεβασμός στις κινητοποιήσεις είναι δημοκρατικό δικαίωμα, όμως, η παράλυση του κράτους, είναι η καλύτερη συνταγή και ο καλύτερος αγωγός της καταστροφής».

«Η Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, αλίμονο αν παρασυρθούμε σε διακοπή λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Διακόψαμε τη λειτουργία του κράτους, δεν υπάρχει σήμερα δυνατότητα να δουλέψουμε. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να διακόπτει τη λειτουργία του κράτους.

Για όσους και για όσες είναι μια καλή μέθοδος λειτουργίας σε αυτή τη συγκυρία η διακοπή της λειτουργίας της δημοκρατίας και του κράτους, αυτοί να αναλάβουν και τις ευθύνες τους» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος.

Η δήλωση Λοβέρδου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αριστεράς. «Μην επικαλείται ο κ. Υπουργός και η Κυβέρνηση τη δημοκρατία…, ότι παραβιάζεται ο θεσμός της δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή, σαρώνονται τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών από αυτή την Κυβέρνηση» αντέδρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλάκος, ενώ ο συνάδελφος του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, σημείωσε πως ακόμη «οι αντιδράσεις δεν είναι ακόμα ανάλογες με τη σκληρότητα των μέτρων και των πολιτικών που έχουν αυτή τη στιγμή στο πετσί μας». «Θα έλεγα, εγώ προσωπικά, ότι μικρές είναι ακόμα οι αντιδράσεις, αν αναλογιστούμε το τι γίνεται, αν δούμε την ανεργία κυρίως και όχι μόνο αυτό...» πρόσθεσε.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99640&catid=9