Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στη Βέροια Τούρκοι επιχειρηματίες

05-10-2011-2
Σε μια εποχή που οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναπτύσσονται όλο και περισσότερο, Τούρκοι επιχειρηματίες πραγματοποιούν αυτές τις μέρες επίσκεψη στη Βέροια. Από τη Δευτέρα έχουν επαφές με το Επιμελητήριο Ημαθίας, φιλοξενούμενοι από τη διοίκησή του, επιδιώκοντας να
διερευνήσουν τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Η τούρκικη αποστολή αποτελείται από επιχειρηματίες-μέλη της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σαγγάριο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο του Δήμου Ατάπαζαρ (περιοχή Σαγγάριου) και τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου.
Στο πλαίσιο των επαφών που είχαν οι Τούρκοι, επισκέφθηκαν χθες το πρωί το Δημαρχείο Βέροιας, όπου τους υποδέχθηκε η Δήμαρχος κ. Χαρ. Ουσουλτζόγλου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη. Η υποδοχή του Τούρκου Δημάρχου και των επιχειρηματιών έγινε σε θερμό κλίμα.

Η αποστολή θα μείνει στη Βέροια μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.


Στο Δημαρχείο Βέροιας

05-10-2011-222
Η Δήμαρχος τους καλωσόρισε στη Βέροια, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Βέροιας έχει ήδη αναπτύξει φιλικές επαφές με κάποιους δήμους της Τουρκίας (αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη στην Προύσα) και τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι ένθερμος υποστηρικτής των κινήσεων φιλίας και συνεργασίας. «Είμαστε ένας δήμος ανοιχτός που υποστηρίζει ό,τι έχει σχέση με την ειρήνη και τη φιλία των λαών και την ανάπτυξη σχέσεων για το καλό και την ευημερία των λαών. Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, αυτό που πρέπει να υποστηρίξουμε κυρίως είναι η φιλία και η αλληλεγγύη γιατί ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα και όλα τα υπόλοιπα είναι πολυτέλεια», είπε η κ. Ουσουλτζόγλου απευθυνόμενη στον Τούρκο συνάδελφό της. Και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βέροιας, εκτός από τη φιλοξενία, είναι ανοιχτός και θετικός απέναντι σε οποιαδήποτε συνεργασία θεωρώντας τον τομέα αυτό πολύ σημαντικό.

Ο Δήμαρχος του Ατάπαζαρ κ. Ζεκί Τότσογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θερμή φιλοξενία, αλλά και για τις εξελίξεις στο εμπόριο και την πολιτική μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Είμαστε δύο γείτονες λαοί. Γι αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτές τις σχέσεις και σ’ αυτό πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς», είπε τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν πολύ σημαντικές εξελίξεις στον εμπορικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών. «Βρισκόμαστε εδώ με τους εμπόρους για να εξετάσουμε τρόπους συνεργασίας και ελπίζουμε ότι θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα», σημείωσε μεταφέροντας τις καλές προθέσεις από την περιοχή του. Ενώ, απαντώντας σε σχετικό σχόλιο της Δημάρχου Βέροιας, είπε: «Εμείς πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την κρίση».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σαγγάριο κ. Φικρί Κότς αναφέρθηκε στις επαφές μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. «Ελπίζω να συνεχιστούν οι θερμές εμπορικές σχέσεις μεταξύ μας», τόνισε.

Η επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.



05-10-2011-22Στη συνέχεια η τούρκικη αποστολή επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, όπου την υποδέχθηκε θερμά στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

«Το Επιμελητήριο Ημαθίας υποδέχθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, τη Διοικητική Επιτροπή του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σακάρυο της Τουρκίας, παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ.Ουσουλτζόγλου Νικόλαου, της Διοκητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ημαθίας καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Καραπαναγιωτίδη, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την υλοποίηση του έργου “Real Price of Livestock”.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου , με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ.Νικόλαο Ουσουλτζόγλου να απευθύνει χαιρετισμό. Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σακάρυο, κ.Fikri Koc και ο Δήμαρχος της πόλης του Σακάρυο κ.Tocoglu Zeki.


05-10-2011-2222
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η δράση του προγράμματος AGROPOLIS από τους εμπνευστές του έργου και συνεργάτες του Επιμελητηρίου Ημαθίας, εκπροσώπους της εταιρείας «Βusiness Net», κ.Ουσουλτζόγλου Πρόδρομο και κ.Παυλίδη Κωνσταντίνο. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση/εικονική περιήγηση της πόλης του Σακάρυο καθώς και του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων από τον Γενικό Γραμματέα κ.Yigit Ates. Στη συνέχεια, υπογράφηκε σχετικό συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σακάρυο με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την πεποίθηση ότι η συμφωνία αυτή θα αποβεί ωφέλιμη για τα μέλη τους.

Η αποστολή θα παραμείνει στη Βέροια μέχρι την Τέταρτη το πρωί και έπειτα θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη».

http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6640:2011-10-05-04-55-58&catid=1:imathia&Itemid=59