Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εξοντώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ

- Αφήνουν τους πολίτες στο έλεος των κακοποιών
- Από τη μια τη νύχτα έως τις 06.00 το πρωί τα περισσότερα χτυπήματα
- Ποιός ευθύνεται για την αποδυνάμωση της πιο
αποτελεσματικής ομάδας της αστυνομίας;

Σε κάθε ευκαιρία, διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών και τμημάτων που βρίσκονται στις εμπροσθοφυλακές της μάχης κατά του εγκλήματος, αποθεώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ για την αποτελεσματικότητά της.

Ορισμένοι δε, υποστηρίζουν ότι υπάρχει σταδιακή μετατόπιση του εγκλήματος τη νύχτα (εισβολές σε σπίτια, ληστείες σε βενζινάδικα κλπ) επειδή εκείνες τις ώρες τις ημέρας οι μηχανές σβήνουν και έτσι οι κακοποιοί δρουν ανεξέλεγκτα.

Όπως μαθαίνουμε, η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου και για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο έφερε κοντά τον πολίτη στον ένστολο μηχανισμό, πορεύεται με τεχνητά μπαϊ πας και αναμένεται οσονούπω να μπει στην εντατική.

Στον αρχικό σχεδιασμό για την καλή λειτουργία της ομάδας, προβλέφθηκε να περιπολούν ανά τομέα ευθύνης 2.150 αστυνομικοί κι άλλοι 350 "εφεδρικοί" προκειμένου να καλύπτουν τις άδειες, τις αναρρωτικές και τα ρεπό.

Ποτέ δεν έγινε εφικτό να καλυφθεί το φιλόδοξο οργανόγραμμα, πλην όμως η ομάδα ξεκίνησε το δημιουργικό έργο με 1.950 που πολύ σύντομα άφησαν τα διαπιστευτήρια τους.

Σήμερα, ο αριθμός των υπηρετούντων βαίνει με γεωμετρική πρόοδο μειούμενος, έχει φτάσει ήδη τους ... 1.100.

Η ομάδα ΔΙΑΣ κατ' ουσίαν πνέει τα λοίσθια, καταδικασμένη από έναν ανεξήγητο πόλεμο μεταξύ μωροφιλόδοξων αξιωματικών, χωρίς να εξαιρείται η πυραμίδα της ηγεσίας και φατριών, χωρίς να αναφερόμαστε στην ομάδα ΖΗΤΑ, που όπως πιστεύουμε, εάν είχε υπέρ τα πληθυσμιακά δεδομένα, θα απέφερε ισοδύναμα, ενδεχομένως και καλύτερα αποτελέσματα. Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί. Βρίσκεται και βαρύνει την ηγεσία, χωρίς ν' απόσχει αυτής και η πολιτική ηγεσία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για την πρόσληψη των 500 ειδικών φρουρών, είχε γίνει με δέσμευση του Χρυσοχοΐδη ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς την τρόικα, πως όλοι θα τοποθετούνταν στη ΔΙΑΣ.

Οι 500 όμως διατέθηκαν αλλού κι επίσης, κανείς τώρα από τους 2.033 νέους αστυφύλακες που τέθηκαν στη διάθεση της ΓΑΔΑ, δεν "προσορμίστηκε" στη ΔΙΑΣ.
Κρίμα.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99441&catid=3