Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη αλά Στρος Καν


(Ο Μιχάλης Σαρρής την ώρα που οδηγείται στις δικαστικές αρχές στα Κατεχόμενα)

Ο κατά γενική ομολογία ικανότατος οικονομολόγος και ενδεχομένως ο καλύτερος υπουργός
Οικονομικών που πέρασε ποτέ από κυβέρνηση της Κύπρου, ο Μιχάλης Σαρρής, μέλος της κυβέρνησης του μακαρίτη Τάσσου Παπαδόπουλου, από το 2005 έως το 2008, φέρεται να έχει συλληφθεί από τις τουρκοκυπριακές Αρχές για συμμετοχή σε γκέι πάρτι στα Κατεχόμενα και να κρατείται.

Ο Μιχάλης ΣαρρήςΚατά πληροφορίες από τη Λευκωσία, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο Μιχάλης Σαρρής είχε προταθεί να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Oικονομίας και κατά την τρέχουσα, δύσκολη περίοδο, αλλά είχε θέσει ορισμένες προϋποθέσεις. Τελικά επελέγη ο Κίκης Καζαμίας, ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα προ ημερών.

Ο Μιχάλης Σαρρής, μέλος της επιτροπής διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ανήκει στην οικονομική και πολιτική ελίτ της Κύπρου. Ως υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδόπουλου δεν ανήκε στο κόμμα του ΔΗΚΟ, αλλά, όπως επισημαίνουν πολιτικοί κύκλοι της Λευκωσίας, εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο της κυπριακής Δεξιάς.

Άλλωστε, προσφάτως εθεάθη να διαδηλώνει μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, μαζί μεΜ. Σαρρής-Γ. Αλογοσκούφης τους «αγανακτισμένους» πολίτες, μετά την τραγική καταστροφή στη Ναυτική Βάση στο Μαρί.

Η πλειονότητα, ωστόσο, των διαδηλωτών εκείνων των ημερών ανήκε και σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, δηλαδή σ' αυτόν της μαχητικής δεξιάς αντιπολίτευσης.

Κατά τους κυπριακούς πολιτικούς κύκλους, ο Μιχάλης Σαρρής ανήκει στην ομάδα των νεοφιλελευθέρων στη Λευκωσία και οι όροι που είχε θέσει για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών είχαν κυρίως να κάνουν με τη δρομολόγηση μιας αυστηρά νεοφιλελεύθερης γραμμής για την αντιμετώπιση της κρίσης, την οποία, όμως, θα στήριζε ο πρόεδρος Χριστόφιας. Τελικά, οι προϋποθέσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, ως φαίνεται.

Τι λένε τα τουρκοκυπριακά Μέσα


Με τίτλο «η είδηση σεξ σκάνδαλο που αναστάτωσε το νησί» διαδικτυακές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Σαρρής, υπουργός του Τάσσου Παπαδόπουλου, συνελήφθη, καθώς έκανε έρωτα επί χρήμασι με δύο άτομα.

Η είδηση όπως μεταδίδεται αυτή την ώρα από την εφημερίδα Sabah:



NTV



DikkatHaber/ Haberler



Haber Monitor



Πάνε για κουκούλωμα;

Δύο ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για τη σύλληψη του Μιχάλη Σαρρή και τα Μ.Μ.Ε. της Κύπρου, εκτός από ελάχιστα blogs, δεν αναφέρθηκαν στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι η είδηση έχει επιβεβαιωθεί αρμοδίως.

Δημοσιογραφικοί κύκλοι της Λευκωσίας έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν ανεπισήμως λόγο για «επιχείρηση κουκούλωμα», παραπέμποντας και σε άλλες αναλόγου περιεχομένου υποθέσεις στο παρελθόν. «Είναι μικρός ο τόπος και ο νόμος είναι σαφής, με αποτέλεσμα ο φόβος για υποβολή μηνύσεων υπαρκτός, όταν μάλιστα το βρετανικό δίκαιο είναι άτεγκτο ως προς αυτά τα ζητήματα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι παραπάνω δημοσιογραφικοί κύκλοι.

Διαβάστε επίσης:

Πρώην υπουργός της Κύπρου συνελήφθη σε γκέι πάρτι