Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο φρούτο για την κυπριακή γεωργία ονόματι «Nashi»

Nashi 300x272 Νέο φρούτο για την κυπριακή γεωργία ονόματι «Nashi»Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης δήλωσε σήμερα ότι το νέο φρούτο με την επωνυμία «Nashi», «υπόσχεται να προσφέρει μια νέα προοπτική στη γεωργία της Κύπρου, ιδιαίτερα στη γεωργία των ορεινών περιοχών,
ως επίσης και μια προοπτική για εξαγωγή αυτού του προϊόντος».

Σε χαιρετισμό του σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας σοδειάς του φρούτου «Nashi», στη Λευκωσία ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει και από τις μελέτες που έκαναν οι κάτοικοι της Κυπερούντας / Δύμων και της ευρύτερης ορεινής περιοχής για να δημιουργήσουν αυτή τη νέα και πολλά υποσχόμενη παραγωγή».
Ο κ. Αλετράρης είπε ότι «πρόκειται για ένα φρούτο με αξιόλογες διατροφικές ιδιότητες, ένα νέο προϊόν που προσφέρεται στον Κύπριο καταναλωτή αλλά έχει και την προοπτική να γίνει ένα σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν στο μέλλον».
Πρόσθεσε ότι «είναι πρωτοβουλίες σαν κι αυτές που δίνουν προοπτικές επιβίωσης στον κυπριακό αγροτικό κόσμο και την ευελιξία την οποία χρειάζεται ο τόπος για να επιβιώσει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Ευρώπης».
Ο Υπουργός Γεωργίας συνεχάρη «τους προοδευτικούς ανθρώπους της περιοχής Πιτσιλιάς για το σημαντικό παραγωγικό έργο που επιτελούν» και τους διαβεβαίωσε ότι «η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους στην προσπάθειά τους αυτή να εμπλουτίσουν την αγροτική παραγωγή με νέα, υποσχόμενα προϊόντα και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στον αγροτικό κόσμο, στη νέα γενιά της περιοχής και στην Κύπρο ευρύτερα».
Καταλήγοντας ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «η φυτεία δημιουργήθηκε μετά από τεράστιες προσπάθειες που περιλαμβάνουν μελέτες βιωσιμότητας πάνω σε διεθνή βάση, εισαγωγή δενδρυλλίων με την έγκριση της Κυπριακής Κυβέρνησης από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και συνεργασία με εξειδικευμένο δενδροκόμο στην παραγωγή ‘Nashi’ από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

http://www.onlycy.com/