Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Και νέα «βόμβα» Πάγκαλου – Σφοδρή επίθεση σε δημοσιογράφους και αριστερά



Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, απαντώντας σήμερα στις επικρίσεις που δέχθηκε για τα όσα δήλωσε σε ελβετικές εφημερίδες σχετικά με την απόλυση 70.000 υπαλλήλων από το δημόσιο (για περισσότερες πληροφορίες,
πατήστε εδώ), εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά πάντων.
Πρώτος στόχος του κ. Πάγκαλου ήταν οι δημοσιογράφοι, τους οποίους κατηγόρησε για «συστηματική διαστρέβλωση» των δηλώσεών του, «σύγχυση και αμάθεια». Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», είπε ότι στη συνέντευξη ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει τα περί κατάργησης 100.000 θέσεων εργασίας. «Εγώ», τόνισε, «απάντησα όχι τόσο πολύ, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις», κάτι που όπως επεσήμανε, έχει αναφέρει και ο ΟΟΣΑ (το 10% των 700.000 δημόσιων υπαλλήλων). Υποστήριξε, μάλιστα πως ήδη 40-50 χιλιάδες υπάλληλοι βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε «προς τι όλες αυτές οι αντιδράσεις και η διαστρέβλωση των λεγομένων μου».
Ο κ. Πάγκαλος, κατηγόρησε ακόμη όσους «με εγκληματική ελαφρότητα αποδέχονται την προοπτική της χρεοκοπίας. Χρεοκοπία είναι χάος», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν καταλαβαίνω πως μερικοί θέλουν το χάος, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως αν υπάρξει χάος θα έρθουν με το 5% που παίρνουν στις κάλπες» να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γιατί «υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα».
Ερωτώμενος αν το σχόλιο αυτό απευθυνόταν στα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως μιλάει για κομμουνιστικής έμπνευσης κόμματα που δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους πολίτες: «Καλύτερα η χρεοκοπία με ψηλά το κεφάλι λένε, αλλά πως θα έχουμε ψηλά το κεφάλι όταν δεν μπορούν να πληρώνουμε συντάξεις και επιδόματα», αναρωτήθηκε.

http://www.eklogika.gr/news/6142