Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα παραμύθια και οι μπλόφες τελείωσαν Γιώργο, σας πετάμε έξω...



Γράφει ο 29-26
Το μπραντεφέρ Ευρώπης-Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο έχει πάμπολλες μπλόφες. Τις ζήσαμε με αγωνία κάθε φορά για την τρίτη δόση, την τέταρτη κ.ο.κ Το ζούμε και τώρα με την έκτη και μάλλον θα το ζήσουμε και μεθαύριο με την έβδομη. Γιατί όμως
ανέχονται οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες μια κυβέρνηση που από καιρό δεν πράττει τα συμφωνημένα;

Η εικόνα μιας Ελλάδας που θα έχει επίσημα πτωχεύσει και εξοβελιστεί στη δραχμή, μιας Ελλάδας με κάγκελα μπροστά από κλειστές τράπεζες και εξαγριωμένο πλήθος ανθρώπων να πετάει επάνω τους ότι βρει και ενός πρωθυπουργού που θα δραπετεύει με ελικόπτερο θα είναι μια μαχαιριά στην καρδιά του ευρωπαϊκού ονείρου. Μια μαχαιριά που μπορεί να σκοτώσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που επί δεκαετίες με τα λάθη που το συνοδεύουν στήνεται μεθοδικά.

Η δύναμη της εικόνας είναι τεράστια. Όσοι παρακολούθησαν τις αντίστοιχες της Αργεντινής το 2001 ας θυμηθούν πως ένιωσαν. Σκεφτείτε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να βλέπουν αντίστοιχες μέσα στην γειτονιά τους.

Σε αυτό πόνταρε ο Παπανδρέου που εξαρχής δεν ήθελε να αλλάξει το παραμικρό. Το γιατί βέβαια τα έβγαλε όλα στη φόρα και έφερε το ΔΝΤ αφού δεν είχε την παραμικρή διάθεση για αλλαγές είναι κάτι που θα το γράψει η ιστορία.

Τώρα τελευταία όμως βλέπουμε να μετατοπίζονται ελαφρά αυτές οι ισορροπίες. Η Ευρώπη απο τη μία βλέπει το αδιέξοδο και απο την άλλη την απόλυτη ανικανότητα του Παπανδρέου να ανταποκριθεί στα βασικά και αλλάζουν ρότα.

Σε περίπτωση που επαληθευτεί το χειρότερο σενάριο της πτώχευσης, αποπομπής κλπ είναι έτοιμοι να ρίξουν όλο το φταίξιμο προσωπικά στον Παπανδρέου και το απείθαρχο μέλος της Ευρωζώνης προσωρινά στα Τάρταρα. Του το διεμήνυσαν οι ελεγκτές πριν την αναχώρηση τους και είδαμε την αστραπιαία αλλαγή της κυβέρνησης που είναι έτοιμη να απολύσει χιλιάδες στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής, κάτι που δεν ήταν καθόλου διατεθειμένη να κάνει μήνες πριν.

''Τα παραμύθια τελείωσαν Γιώργο, μαζί και οι μπλόφες, σας πετάμε έξω'' του είπαν με πάσα ειλικρίνεια. Τι έκανε ο Γιώργος; Μα το αυτονόητο! Κάλεσε τους Αμερικάνους...

Himaira

Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Τα παραμύθια και οι μπλόφες τελείωσαν Γιώργο, σας πετάμε έξω...
http://himaira.blogspot.com/