Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κατασκοπευτικό θρίλερ με τις υποκλοπές στον Καραμανλή και τα e-mail σε μυστικές υπηρεσίες!

Κατασκοπευτικό θρίλερ με τις υποκλοπές στον Καραμανλή και τα e-mail σε μυστικές υπηρεσίες!
Η περιβόητη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών δεν έχει ακόμα εξιχνιασθεί πλήρως παρά το γεγονός οτι για τις λεπτομέρειές της είναι ενήμερος μετά την επίσκεψη του κ. Μπίκα στο Μέγαρο
Μαξίμου και ο κ. Παπανδρέου.
Η πρόσφατη αποκάλυψη για την υπόθεση κατασκοπίας στην ΕΥΠ φέρνει και πάλι στην επιφάνεια την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Κορυφαίος πρώην αξιωματούχος της ΕΥΠ με τον οποίο επικοινώνησε το newpost χωρίς κανένα ενδοιασμό υποστήριξε οτι «η υπόθεση κατασκοπίας η οποία ήλθε στην δημοσιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που αφορούν την Κυβέρνηση Καραμανλή».

Στο μεταξύ πρώην στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού υποστηρίζουν οτι υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο αποδυνάμωσης του Κώστα Καραμανλή και αυτό διαφαίνεται όπως ισχυρίζονται απο το γεγονός οτι ενώ στην Αγγλία αυτοί που πληρώνουν για το αδίκημα είναι οι υποκλοπείς, στην Ελλάδα συμβαίνει το πρωτοφανές να ενοχοποιείται το θύμα!!!

Στο μεταξύ ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας ο οποίος ήταν παράλληλα προϊστάμενος της περιώνυμης ομάδας «OLAF», ομάδα που χειρίζεται το «βαλιτσάκι» των υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και άλλα υπερσύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων τα οποία έχει αποκτήσει η υπηρεσία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θέτει σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο υπάλληλο...

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει σε διάφορες βρετανικές υπηρεσίες. Αξιωματούχοι της ΕΥΠ μιλούν για «μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση διαφθοράς στο εσωτερικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που έρχεται σε συνέχεια των κατηγοριών για κατασκοπεία που είχαν υπάρξει -πριν από ένα χρόνο- σε βάρος άλλου στελέχους της ΕΥΠ που φερόταν να είχε στον φοριαμό του απόρρητα έγγραφα». Σημειώνεται ωστόσο ότι η τότε κατηγορία κατέπεσε στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα αξιωματούχοι μιλούν για έναν αδυσώπητο πόλεμο στο εσωτερικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Η άτυπη ομάδα «OLAF» της ΕΥΠ δημιουργήθηκε πριν από εφτά χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης. Είχε αποκτήσει σειρά συστημάτων παρακολούθησης (μικροκάμερες, σύστημα καταγραφής ήχων, διόπτρες νυκτός κλπ) προκειμένου να παρακολουθεί εμπλεκόμενους σε υποθέσεις κατασκοπείας, οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας. Παράλληλα η ίδια υπηρεσία είχε στην διάθεσή της μία φορητή συσκευή -σε μέγεθος βαλίτσας- για την παρακολούθηση κινητών υπόπτων.

Στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι η συγκεκριμένη ομάδα εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που αναδείχθηκε το 2005 αλλά και ότι το βαλιτσάκι των υποκλοπών υπενοικιάζεται σε επιχειρηματίες προκειμένου να παρακολουθούνται τα κινητά «αντιπάλων» τους. Ακόμη είχαν υπάρξει φήμες για παρακολούθηση, με την ίδια συσκευή, πολιτικών προσώπων. Χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε τεκμηρίωση αυτών των κατηγοριών.

Το στέλεχος της ΕΥΠ που κατηγορείται, είχε αναλάβει την θέση του προϊσταμένου την περίοδο 2005-2006. Προ μερικών μηνών υπήρξε καταγγελία από δύο αστυνομικούς, που ήταν αποσπασμένοι στην ΕΥΠ και οι οποίοι ήσαν υφιστάμενοί του, ότι έστελνε ύποπτα e- mail στο εξωτερικό και κυρίως στην Μ. Βρετανία. Ακολούθησε έρευνα αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ, που ανέλαβαν την υπόθεση και εντόπισαν την ύποπτη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να είχε στο παρελθόν εκπαιδευθεί στην χώρα αυτή. Από την πλευρά το ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για μία συνήθη, υπηρεσιακή αλληλογραφία και για πόλεμο σκοπιμοτήτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα διεξάγονται σήμερα και οι εσωτερικές εκλογές των εργαζομένων της ΕΥΠ με την παρουσία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με την συμμετοχή 71 πολιτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας και στην οποία θα ψηφίσουν περίπου 600 εργαζόμενοι στις μυστικές υπηρεσίες.