Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα ανθρωπιάς και εθελοντισμού στέλνει η 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έστειλαν οι συμμετέχοντες στην 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, την οποία υποδέχθηκαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στις 9.30 το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έγινε και η αφή της φλόγας, ο Αναπληρωτής
Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων.
«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Αιμοδοτική Φλόγα, τη Φλόγα της Αγάπης, που μεταφέρει παντού στην Ελλάδα το μήνυμα του εθελοντισμού, μια λέξη δυστυχώς άγνωστη ακόμη στην πατρίδα μας», είπε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης μετά την αφή της φλόγας. Ο κ. Ψωμιάδης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην σπουδαιότητα του αθλητισμού και στις κοινωνικές αξίες που εκπέμπει, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, σε μια τόσο δύσκολο συγκυρία για τη χώρα μας.
«Η προσπάθειά σας αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας και πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε και να προσφέρουμε αυτό το πολύτιμο δώρο», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Η πρωτοβουλία σας κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και θέλω να ξέρετε ότι εμείς είμαστε πάντα δίπλα σας και έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε κάθε πρωτοβουλία σας που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών».
Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη θερμή υποδοχή ευχαρίστησε, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων Ν. Σερρών και υπεύθυνος της λαμπαδηδρομίας Ιωάννης Νούλης. «Η Φλόγα της Αγάπης στέλνει στο πανελλήνιο μήνυμα αγάπης, μήνυμα ανθρωπιάς, μήνυμα αλληλεγγύης, μεταφέροντας σε όλη την επικράτεια την αξία του εθελοντισμού», σημείωσε ο κ. Νούλης.
Η Αιμοδοτική Φλόγα, η Φλόγα της Αγάπης, ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου από τα Σέρβια της Κοζάνης, στο πλαίσιο της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η λαμπαδηδρομία θα διατρέξει όλη την Ελλάδα και θα καταλήξει στο Εθνικό Αιμοδοτικό Κέντρο της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου.
Την Αιμοδοτική Φλόγα μεταφέρουν λαμπαδηδρόμοι της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.