Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Τι είδους Δημοκρατία άραγε θέλουμε;

Επιλογή 1η:      Βασιλευομένη Δημοκρατία

Είχαμε ένα τσούρμο Θεόσταλτους (ελέω θεού γαρ) χαραμοφάηδες, τους οποίους πληρώναμε με παχυλότατους μισθούς (χορηγίες τις λέγανε), για να παρουσιάζονται χρυσοστόλιστοι στις εορτές και
τελετές, με τις κουρσάρες τους, τις συνοδείες τους και όλα τα μεγαλεία τους, και να μας το παίζουν και γαλαζοαίματοι. (Άραγε ποιος έξυπνος τους έπεισε ότι αυτοί έχουνε γαλάζιο αίμα; Εκτός εάν εννοούν αυτό το αίμα το βρώμικο, ξέρετε, το φλεβικό, που είναι σκουρόχρωμο λόγω των ακαθαρσιών που μεταφέρει κατά την επιστροφή του από τα διάφορα αγγεία). Ξέρετε για πιο λόγο; Επειδή είχαν την κ-λ-φ-ρδία να γεννηθούν από κάποιο «γαλαζοαίματο».
     Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τη χρησιμότητά τους, αλλά επειδή ήδη έχω εκτεθεί πολύ, και θα εκτεθώ ακόμη περισσότερο στη συνέχεια σε ορισμένους ορκισμένους φανατικούς, περιορίζομαι, επί του παρόντος, σ’ αυτά τα ολίγα.

Επιλογή 2η:       Προεδρευομένη Δημοκρατία

Άλλαξε ο Μαγαλιός, κι’ έβαλε το βρακί του αλλιώς! Η εκάστοτε κυβέρνηση επιλέγει (συγγνώμη, ψηφίζει ήθελα να πω), έναν πολιτικό της φίλο και τον τοποθετεί στο ίδιο παλάτι (προεδρικό μέγαρο το λένε τώρα), με τα ίδια μεγαλεία και τιμές, με τις ίδιες συνοδείες και ασφάλειες και γενικά με τα ίδια δεδομένα, εκτός ίσως από τις χορηγίες των επιγόνων του, τον οποίο πληρώνουμε 300.000 ΕΥΡΩ το χρόνο (Αποζημίωση το λένε τώρα), (πόσα είπατε; 300.000; Κάνατε λάθος! Για προσθέστε: Ενοίκιο παλατιού, φώτα-νερά-τηλέφωνα κ.λ.π., ταξίδια, φαγητά, δεξιώσεις, υπηρετικό προσωπικό, προσωπικό ασφαλείας, κ.λ.π., κ.λ.π., γιατί δεν φαντάζομαι να πληρώνει τίποτε από την τσέπη του, να δείτε πόσα φτάνουν!!!) ξέρετε γιατί; Για να υπογράφει τα λεγόμενα ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ. Τρίχες! Του τα ετοιμάζουν και του τα πάνε έτοιμα για υπογραφή. Να σας πω κάτι; Τέτοιες υπογραφές τις βάζω κι’ εγώ, χωρίς τις 300.000. Αρκεί να μου δώσουν πίσω αυτά που μου έκοψαν τα δύο τελευταία χρόνια.

Επιλογή 3η:       Προεδρική Δημοκρατία

Αποτελεί, κατά τη γνώμη μου πάντα, τη μετεξέλιξη της Δημοκρατίας.
Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιες χώρες οι οποίες έχουν καθιερώσει αυτό το πολίτευμα( και δεν είναι καθόλου μα καθόλου ανόητοι οι πολίτες τους), και οι οποίες κυβερνώνται άψογα, για να μη θεωρηθεί ότι τις διαφημίζω. Όμως, τουλάχιστον με το ισχύον Σύνταγμα της χώρας μας, Προεδρική Δημοκρατία έχουμε, και μάλιστα, για να κάνω κι’ ένα λογοπαίγνιο, προεδρευόμενη. Γιατί προεδρευόμενη; Απλούστατα, βάσει Συντάγματος, το πολίτευμά μας είναι Προεδρευόμενη (Κοινοβουλευτική) Δημοκρατία. Γιατί ταυτόχρονα και Προεδρική; Μα φυσικά επειδή ο Πρόεδρος είτε υπάρχει είτε όχι, είναι ΜΟΝΟ για να ενημερώνεται. Ο ουσιαστικός πρόεδρος είναι ο Πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος, το μόνο που μπορεί να κάνει, εάν διαφωνεί σε κάτι με την Κυβέρνηση, [(Είναι δυνατόν; Αφού από την Κυβέρνηση διορίζεται!), συγγνώμη, ψηφίζεται ήθελα να πώ!!!] είναι να παραιτηθεί. Αλήθεια, πόσοι πρόεδροι παραιτήθηκαν από δημιουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας; Α!!! Ξέχασα. Μπορεί ακόμη να συμπονάει, μέσα από το παλάτι του βέβαια και καθήμενος στο θρόνο του (στην κυριολεξία και όχι μεταφορικά), τον δόλιο Ελληνικό λαό για τις κακουχίες που περνάει. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να κόψει τον μισό από τον παχυλότατο μισθό του για να βοηθήσει πολλούς, φθάνει για πάρα πολλούς πιστέψτε με τόσα που παίρνει, κακομοίρηδες Έλληνες.
Άρα; Πού καταλήγουμε; Γιατί να ξοδεύουμε τόσα χρήματα για να διατηρούμε, αυτό τον υποτιθέμενο θεσμό; Μας χρειάζεται; Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητάμε λίγο για το ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ; 



  Τα συμπεράσματα δικά σας.
             3-9-2011
 Δημήτριος Μπελιβανάκης


http://kanena2010.blogspot.com/2011/09/blog-post.html