Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μπρος στο τίποτα, καλός και ο βαθμός...1-1 η Εθνική


«Μάζευε κι ας είν' και ρόγες» δεν λέει μια λαϊκή ρήση; Έτσι λοιπόν και η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, μπορεί να μην κέρδισε στο «Σκόντο Στάντιον», ωστόσο χάρη σε γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου απέσπασε την ισοπαλία (1-1) από τη Λετονία, σε αναμέτρηση για
τα προκριματικά του Euro 2012.


Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είδε μεν την Κροατία να την προσπερνάει στη βαθμολογία, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να επανακτήσει την πρωτιά του 6ου ομίλου,  που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση της διοργάνωσης, στο μεταξύ τους ματς στο «Καραϊσκάκη» (07/10).

Η ομάδα μας στο σημερινό παιχνίδι πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση στη σημερινή αναμέτρηση και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη από το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Τσάουνα στο 19’, ενώ για την εθνική μας, όπως προαναφέραμε, ισοφάρισε στο 83' ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Μανιάτη συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στον κομβικής σημασίας αγώνα με τους Κροάτες.


Πάντως τουλάχιστον, μετά την ήττα του Ισραήλ από την Κροατία (3-1), η ομάδα του Φερνάντο Σάντος (έμεινε αήττητος για 14ο συνεχόμενο ματς με την ομάδα μας) συγκρότημα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στα μπαράζ.
Κίτρινες: Λάιζανς, Βάνινς, Κριάουκλις, Ρούντνεβς - Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης

Λετονία (Αλεξάντερ Στάρκοβς):Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Τσάουνα, Βερπακόφσκις (67΄ Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82΄ Ζιγκάγεβς), Λουκιάνοβς.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (71΄ Μανιάτης), Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος (81΄ Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46΄ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης.

Tα αποτέσματα του 6ου ομίλου:

Λετονία-Ελλάδα 1-1

Μάλτα-Γεωργία 1-1

Κροατία-Ισραήλ 3-1

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου: 

1. Κροατία 19 -8αγ.

2. Ελλάδα 18 -8αγ.

3. Ισραήλ 13 -9αγ.

4. Γεωργία 10 -9αγ.

5. Λετονία 8 -8αγ.

6. Μάλτα 1 -8αγ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης