Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στέλνουν εξώδικα στον Αντιπεριφερειάρχη

 23-08-2011-11Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… έπεσε το πρωί της Δευτέρας για τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας και Νάουσας, τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ και τα τουριστικά πρακτορεία. Καθώς, όταν οι πρόεδροι πήγαν στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, άκουσαν έκπληκτοι
τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη να τους δηλώνει ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει τα οφειλόμενα από τα μαθητικά δρομολόγια που έχουν πραγματοποιήσει την περασμένη σχολική χρονιά (2010-2011), διότι η αρμόδια υπάλληλος είχε πάρει… πολυήμερη άδεια χωρίς να έχουν ετοιμαστεί τα αναγκαία για την πληρωμή τους έγγραφα. 
Εκνευρισμένοι και οργισμένοι από την απρόσμενη εξέλιξη, την ώρα μάλιστα που όλες οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες έχουν εξοφλήσει τα οφειλόμενα για το συγκεκριμένο έργο και ενώ υπάρχουν διαβεβαιώσεις (από τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη) ότι τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο της Π.Ε. Ημαθίας, οι πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των ΚΤΕΛ και των τουριστικών πρακτόρων συζήτησαν αμέσως μετά την αντίδρασή τους. Όπως υποστηρίζουν, η εν λόγω άδεια θα καθυστερήσει, για περίπου δύο μήνες, την εξόφλησή τους, χρόνος που είναι γι αυτούς πολύ σημαντικός για τις επιχειρήσεις τους εν μέσω της οικονομικής κρίσης. 
metafora1Έτσι αποφασίστηκε και στάλθηκε εξώδικο προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη και προς την αρμόδια οικονομική υπηρεσία της Π.Ε. Ημαθίας της οποίας προΐσταται, αλλά και προς τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με το οποίο ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, επιφυλασσόμενοι να ζητήσουν και ποινικές ευθύνες από κάθε υπαίτιο.

Η κοινή ανακοίνωση
Για το θέμα εξέδωσαν χθες κοινή ανακοίνωση οι πρόεδροι των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ημαθίας, των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας και Νάουσας και των Τουριστικών Πρακτόρων Ν. Ημαθίας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ακόμη δεν πληρώθηκαν τα μαθητικά δρομολόγια της περσινής σχολικής χρονιάς
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, είχαμε εκφράσει την απορία αν, για τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη, το αυτονόητο είναι ζητούμενο… Μετά τη συνάντηση που έγινε μαζί του χθες Δευτέρα, δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία….
metafora2Ενώ τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, όπως λέει ο ίδιος, ο κ. Καραπαναγιωτίδης δήλωσε ότι δε μπορεί να καταβάλει τα οφειλόμενα σ’ εμάς επειδή, όπως είπε, έδωσε άδεια – πολλών ημερών μάλιστα - την αρμόδια υπάλληλο!!!!!
Όλα αυτά τη στιγμή που πριν ένα μήνα είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί ότι η όλη διαδικασία θα είχε ολοκληρωθεί μέσα σε 10 μέρες από τότε….
Η αιτιολόγηση αυτή μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, δεδομένου ότι η Ημαθία είναι ο μόνος νομός όπου δεν εξοφλήθηκαν τα οφειλόμενα για το έργο της μεταφοράς των μαθητών της σχολικής χρονιάς που πέρασε….
Η στάση του Αντπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη πέρα από την προκλητικότητά της, εγείρει και εύλογα ερωτηματικά, μετά  και την ανεξήγητη και «περίεργη» ενέργειά του, φέτος το Φεβρουάριο, να επιστρέψει στην Περιφέρεια ποσό ύψους 800.000 ευρώ το οποίο προοριζόταν για πληρωμή των μαθητικών δρομολογίων, αντί να καταβάλει τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά στους δικαιούχους….
Οι ενέργειες αυτές του κ. Αντιπεριφερειάρχη, πέραν του ότι αναδεικνύουν μια παροιμιώδη έλλειψη αποτελεσματικότητας, προκαλούν απορίες και ερωτήματα αν και κατά πόσο είναι συνειδητές και έχουν άλλη στόχευση και σκοπό…
Μετά από όλα αυτά τα πρωτοφανή και ανεξήγητα, αποστείλαμε εξώδικο τόσο προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, όσο και προς την οικονομική υπηρεσία της οποίας αυτός προΐσταται, αλλά και προς τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με το οποίο ζητούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, επιφυλασσόμενοι να ζητήσουμε και ποινικές ευθύνες από κάθε υπαίτιο.


Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ημαθίας
Οι Πρόεδροι των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας και Νάουσας
Ο Πρόεδρος των Τουριστικών πρακτόρων Ν. Ημαθίας». 


http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6306:2011-08-23-05-58-29&catid=1:imathia&Itemid=59