Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Θεώρησαν κατά λάθος νεκρό ένα παιδάκι και το έστειλαν στο νεκροτoμείο


Δεν έχει τέλος η τραγωδία με το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε λίγο έξω από την Κομοτηνή και έκοψε το νήμα της ζωής σε εννέα άτομα. Όπως είναι γνωστό, από την άμορφη μάζα στην οποία μετατράπηκε το αυτοκίνητο στο οποίο είχαν στοιβαχθεί 13 λαθρομετανάστες  βγήκαν νεκρά εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία δύο παιδιά, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες (ανάμεσά τους και ο Έλληνας οδηγός – διακινητής). Τέσσερις είναι οι τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους μία γυναίκα που χαροπαλεύει αλλά και ένα παιδάκι, που μεταφέρθηκε από την Κομοτηνή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η περίπτωσή του.

Ωστόσο συγκλονίζει η περιπέτεια αυτού του παιδιού, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρονται σε μπλογκς της περιοχής της Θράκης. Όπως διαβάζουμε στην σχετική καταγγελία που έγινε στο “thrakilive”, το παιδάκι αρχικά θεωρήθηκε ως... νεκρό. Για τον λόγο αυτό, στις αρχικές διαρροές από τις αστυνομικές αλλά και τις υγειονομικές υπηρεσίες της Ροδόπης αναφέρονταν ότι μεταξύ των εννέα νεκρών είναι και τρία παιδιά. Μάλιστα, από την στιγμή που κρίθηκε ως νεκρό, το παιδάκι εστάλη στο... νεκροτομείο της Κομοτηνής. Εκεί όμως διαπιστώθηκε ότι... ζούσε, οπότε το ξανάστειλαν πίσω στο νοσοκομείο και από εκεί το μετέφεραν τελικά στο γειτονικό της Αλεξανδρούπολης, που είναι Πανεπιστημιακό και έχει  ειδική Παιδιατρική Κλινική ικανή να αντιμετωπίσει καλύτερα την περίπτωσή του.

«(Το παιδάκι) θεωρούμενο ως νεκρό εστάλη στο... νεκροτομείο. Ωστόσο ζούσε, αν και τραυματισμένο σοβαρά. Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν εν ζωή και κακώς το είχαν για πεθαμένο. Πλέον βρίσκεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και δίνει μάχη για την ζωή. Συνειδητοποιείτε όμως ότι ζούσε, το είχαν περάσει για νεκρό και θα το έθαβαν ζωντανό; Δεν έχουν ευθύνη εκείνοι που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και το έστειλαν στο νεκροτομείο;», γράφουν εκείνοι που αποκαλύπτουν την τραγική αυτή ιστορία για ένα παιδάκι που ακόμα και αν καταφέρει να μείνει στην ζωή, δυστυχώς δεν θα έχει πατέρα και μητέρα για να το φροντίζουν, αφού χάθηκαν αναζητώντας μέσα από τον δρόμο της προσφυγιάς και της λαθρομετανάστευσης μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. Μια ζωή που όμως έμελλε απότομα να διακοπεί λίγο έξω από την Κομοτηνή...

http://www.star.gr/

http://tosokaki.blogspot.com/2011/07/o_12.html