Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Βέβαιος ότι θα αποτύχει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ο υφ. Οικονομικών!


Τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή! «Προβλέπω, και θα δείτε ότι θα επιβεβαιωθώ, ότι δεν θα
πωληθούν όλα όσα προβλέπονται για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά πολύ λιγότερα. Αυτό δεν είναι δυνατόν (να πουληθούν τα πάντα)», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. 
Σημειώνεται πως στόχος του προγράμματος (που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ), είναι να αντληθούν 50 δισεκατομμύρια έως το 2015 από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως τα υπόλοιπα χρήματα, έτσι ώστε να φτάσουν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, θα καλυφθούν από τα χρήματα που αναμένει η κυβέρνηση από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μάλιστα, ο υφυπουργός Οικονομικών, τόνισε πως άλλου είδους επενδύσεις θέλει το ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως spreads, cds, αέρα. «Αυτά θέλουν αυτοί που έχουν λεφτά», είπε και σημείωσε με νόημα πως «κανείς δεν διακινδυνεύει να βάλει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγων εργασία… Δεν θα γίνει το χρέος βιώσιμο από αυτό. Θα γίνει βιώσιμο γιατί θα μας δώσουν κι άλλα».

«Οι νόμοι ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους και η εφαρμογή τους ισχύει για όλους τους υπουργούς» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.