Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μητσοτάκης και Κεφαλίδου επέστρεψαν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα


Μητσοτάκης και Κεφαλίδου επέστρεψαν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα

Σε άλλες εποχές κάτι τέτοιο θα ακουγόταν σαν αστείο, να όμως που συμβαίνει. Έστω και υπό την πίεση της ελληνικής κοινωνίας μεγάλο μέρος της οποίας έχει φτάσει πλέον στα όρια της αντοχής, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τους συνεχιζόμενους προπηλακισμούς
βουλευτών που ανήκουν στα δύο μεγάλα κόμματα.
Ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον πρόεδρο της Βουλής, υπενθυμίζει ότι είχε πρώτος θέσει το θέμα στις 8 Ιουνίου, αφήνει αιχμές «για τον προβληματισμό του προεδρείου στην λελογισμένη περιστολή των βουλευτικών προνομίων ως ελάχιστη απάντηση του κοινοβουλίου στην κρίση που μαστίζει τη χώρα», κι εκφράζει τον φόβο του ότι «οι συντεχνιακές πιέσεις θα αποτρέψουν την λήψη τολμηρών αποφάσεων». Αφού σχολιάζει ότι «τα μισόλογα και οι ψίθυροι το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα» υπογραμμίζει ότι «έχει φτάσει η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις», κάνοντας ο ίδιος την αρχή.
Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λοιπόν γνωστό ότι:
* Παραιτείται όλων των απολαβών που συνδέονται με την συμμετοχή του στις επιτροπές
* Κι επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο, παραιτούμενος από οποιαδήποτε αξίωση να προμηθευτεί καινούργιο όταν λήξουν οι τρέχουσες μισθώσεις.
Σε ανάλογη κίνηση έχει ήδη προχωρήσει και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου με την μόνη διαφορά ότι ζήτησε τα χρήματα της συμμετοχής της στις επιτροπές να μεταφερθούν στον λογαριασμό απομείωσης του δημόσιου χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή.

http://www.tsantiri.gr/politiki/mitsotakis-ke-kefalidou-epestrepsan-ta-vouleftika-tous-aftokinita.html