Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Επιστρέφει στην πολιτική ο Στρος Καν;

strauss khan 300x168 Επιστρέφει στην πολιτική ο Στρος Καν;
Επιστροφή του Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική σκηνή επιθυμούν στελέχη των Σοσιαλιστών στη Γαλλία, μετά την απελευθέρωση του με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.
Η προθεσμία για να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των σοσιαλιστών εκπνέει στις 13 Ιουλίου, αλλά το κόμμα φέρεται
διατεθειμένο να δώσει παράταση μέχρι τις 18 του μήνα, όποτε ο Στρος Καν θα εμφανιστεί για τελευταία φορά στο δικαστήριο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους New York Τimes, που αποκάλυψαν τις ανακρίβειες στις καταγγελίες της 32χρονης καμαριέρας, η τηλεφωνική επικοινωνία της γυναίκας με έναν άνδρα, ο οποίος βρίσκεται σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αριζόνα, εξακολουθεί να προκαλεί αμφιβολίες.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη «μία καλά τοποθετημένη πηγή στους κόλπους της αστυνομίας», μετέδωσε ότι η καμαριέρα ανέφερε στο τηλεφώνημα αυτό: «σε γενικές γραμμές είπε ‘μην ανησυχείς, αυτός ο τύπος έχει πολλά χρήματα. Ξέρω τι κάνω’».
Οι New York Τimes σημειώνουν ακόμη ότι ο δικηγόρος της καμαριέρας δήλωσε πως εκείνη δεν ήξερε ότι ο άνδρας είναι διακινητής ναρκωτικών.
Τονίζεται ότι ο Στρος Καν αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να του επιστραφεί η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, αλλά όχι και το διαβατήριό του, οπότε δεν μπορεί να φύγει από τις ΗΠΑ. Η επόμενη ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 18 Ιουλίου.

http://www.onlycy.com