Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Τα οφέλη των εμπλεκόμενων...


Ενα άκρως «πικάντικο» ρεπορτάζ φιλοξενεί στη σημερινή της έκδοση η τουρκική εφημερίδα, «Aksam», η οποία δημοσιεύει βάσει της έρευνας που έκαναν οι συντάκτες της τα οφέλη που είχαν παράγοντες, παίκτες και προπονητές για τη συμμετοχή τους ειδικά στα «ύποπτα ματς» με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Εμάνουελ Εμενίκε έκανε τον τραυματία στο ματς της Καραμπούκσπορ με τη Φενέρμπαχτσε (1-0) και εξασφάλισε μεταγραφή στα «καναρίνια».

Ακριβά αυτοκίνητα, μετρητά και μεταγραφές ήταν μερικά από τα «τυχερά» όλων όσων βοήθησαν,
προκειμένου να στηθούν τα ματς υπέρ της Φενέρμπαχτσε με συγκεκριμένα, μάλιστα, σκορ.
Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό πως διακινήθηκαν πολλά λεφτά ειδικά στα ματς της Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να πάρει τις νίκες που ήθελε η ομάδα της Πόλης με συγκεκριμένα, μάλιστα, σκορ, προκειμένου να «οικονομήσουν» στελέχη των «καναρινιών» και ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να καταλήξει;

Από τα δυο εκατομμύρια δολάρια που πήρε ο πρόεδρος της Σίβασπορ, Μετσνούν Οτιακμάζ για να χάσει η ομάδα του την τελευταία αγωνιστική και να καταλήξει στο αμάξι των 55.000 ευρώ που πήρε ο γκολκίπερ της Σίβας για τα τέσσερα τεμάχια που «έφαγε». Πραγματικά, το ρεπορτάζ της «Aksam» είναι πολύ ζουμερό...

«Παίξε άσχημα και θα σε πάρουμε στη Φενέρ»

Σ' αυτό το στιγμιότυπο ο Κορτσάν μπλοκάρει την μπάλα, διότι στο ματς με τη Φενέρ τα άφησε όλα για να κερδίσει μία αυτοκινητάρα!
Σ' αυτό το στιγμιότυπο ο Κορτσάν μπλοκάρει την μπάλα, διότι στο ματς με τη Φενέρ τα άφησε όλα για να κερδίσει μία αυτοκινητάρα!

Υπόσχεση μεταγραφής που εν τέλει υλοποιήθηκε... Ο μέχρι πρότινος άσος της Εσκισεχίρσπορ, Σεζέρ Οζτούρκ πήγε στη Φενέρμπαχτσε, αφού πρώτα έκανε κακό ματς στο 3-1 της 9ης Απριλίου με τα «καναρίνια». Η ομάδα της Πόλης επικράτησε στο Εσκισεχίρ με το εν λόγω σκορ με τον Οζτούρκ να αντικαθίσταται στο ημίχρονο, αν και ήταν και δικαίως θεωρούταν ένας εκ των σταρ της «Ες-Ες».

Ακριβώς το ίδιο φαίνεται να συνέβη και με τον Εμανουέλ Εμενίκε. Ναι, η κουβέντα γίνεται για τον πρώτο σκόρερ και σταρ της Καραμπούκσπορ, Εμάνουλ Εμενίκε, ο οποίος επικαλέστηκε τραυματισμό στο εντός έδρας ματς της 8ης Μαΐου της ομάδας του με τη Φενέρμπαχτσε (1-0) και δεν αγωνίστηκε με τη μετακίνηση του στην πρωταθλήτρια Τουρκίας να επισημοποιείται πριν από λίγες μέρες έναντι εννέα εκ. ευρώ με τον παίκτη να παίρνει και μπόνους υπογραφής.

Το περίεργο στόρι με τον Γιλντίζ

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το στόρι με τον πρώην άσο της Σίβασπορ και νυν της Εσκισεχίρ, Μεχμέτ Γιλντίζ.

Ο πρώην αρχηγός της Σίβασπορ έπαιξε κάκιστα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Φενέρ (3-4), αφού πρώτα, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, είχε εξασφαλίσει μεταγραφή στην Εσκισεχίρ με παρέμβαση στελέχους των «καναρινιών», αλλά και ένα μεγάλο κέρδος από στοιχηματισμό στο εν λόγω ματς τόσο για τον νικητή όσο και για το ακριβές σκορ της αναμέτρησης.

Μία «αυτοκινητάρα» στον Κορτσάν Τσελικάι

Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις λίγο χιούμορ δεν βλάπτει με τη «Milliyet» να δημοσιεύει μία φωτογραφία με τον Αζίζ Γιλντιρίμ και τον Εμάνουελ Εμενίκε με φόρμες κρατουμένων.
Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις λίγο χιούμορ δεν βλάπτει με τη «Milliyet» να δημοσιεύει μία φωτογραφία με τον Αζίζ Γιλντιρίμ και τον Εμάνουελ Εμενίκε με φόρμες κρατουμένων.

«Ας φάει τα γκολάκια που πρέπει και θα του πάρουμε μία αμαξάρα που δεν θα έχει δει ούτε στα πιο τρελά όνειρα του», ακούγεται να λέει κάποιος στις ηχογραφημένες συνομιλίες για τον γκολκίπερ της Σίβασπορ στο ματς με την Φενέρμπαχτσε και ετσι έγινε...

Ο πορτιέρο της Σίβασπορ, Κορτσάν Τσελικάι «έφαγε» τέσσερα τεμάχια, όπως πρόσταζε το στήσιμο του ματς και απέκτησε ένα αυτοκίνητο αξίας 55.000 ευρώ. Το 4-3 έφερε στην πόρτα του ένα ωραίο δώρο, το οποίο, όμως, δεν φαίνεται πως θα χαρεί...

Από 400 χιλιάρικα Οϊγκιούν και Καράν

Τέλος, χοντρά πακέτα έβγαλαν ο πρώην, πλέον, προπονητής της Εσκισεχίρσπορ, Μπουλέντ Οϊγκιούν και ο μέχρι πρότινος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και τέως, πλέον, τεχνικός της διευθυντής, Ουμίτ Καράν, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο στήσιμο τόσο του 3-1 με τη Φενέρ όσο και του 0-0 με την Τράμπζονσπορ. Σύμφωνα με τα όσα γράφει η «Aksam» από 400.000 δολάρια έβγαλαν οι δυο άνδρες, τα οποία, μάλιστα, δεν είχαν καταθέσει σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά τα κρατούσαν σε τσάντες στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να τα βρει η αστυνομία κατά τις εφόδους της.

Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ  ΤΕΟ

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=22311&subid=2&pubid=128705651