Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζιτών για το πρόγραμμα στήριξης

Οι λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο δανειακό πρόγραμμα, αλλά και οι επιπτώσεις από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών, θα εξεταστούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον πρωθυπουργό. Στη σύσκεψη θα
συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλης Ράπανος. Το ζήτημα θα εξεταστεί εκ νέου και αύριο, σε συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα ο κ. Βενιζέλος με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).
Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή σύσκεψη, θα εξεταστεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, καθώς και η ρευστότητα που θα πρέπει να παρέχεται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των τραπεζιτών με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη την Τρίτη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την εξασφάλιση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας που θα προωθήσει τη συμμετοχή των τραπεζών στα ευρωπαϊκά προγράμματα.