Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ράπτη – Καλαφάτης, τα «δυνατά χαρτιά» στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Η μάχη στην Α΄ Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σκληρή για τους νυν γαλάζιους βουλευτές και τους πολιτευτές. Κι αυτό για δύο λόγους: ο πρώτος έχει να κάνει με την προσδοκία
βουλευτών και ψηφοφόρων ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, οπότε η καλή θέση θα παίξει, όπως λένε, ρόλο για τυχόν υπουργοποιήσεις.


Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μπαίνουν νέοι και δυνατοί παίκτες. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε πολύ καλά για τους Έλενα Ράπτη και Σταύρο Καλαφάτη- αμφότεροι απολαμβάνουν την στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ.


Σ. Σιμόπουλος- Ανθή Σαλαγκούδη)
Από κει και πέρα μάχη για μια θέση θα δώσουν ο «τραυματισμένος» μετά την ήττα στις δημοτικές εκλογές, Κώστας Γκιουλέκας,  και ο Γιάννης Ιωαννίδης, τον οποίο οι φήμες τον ήθελαν μια ανάσα από το κόμμα της Ντόρας,  με τους:
Δημήτρη Πανοζάχο, Δημήτρη Σταμάτη, Στράτο Σιμόπουλο και Ανθή Σαλαγκούδη. Ερωτηματικό παραμένει αν τελικά θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος της διοικούσας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος «ανέστησε» , όπως λένε στη Συγγρού, την γαλάζια οργάνωση στη Θεσσαλονίκη.
Με δεδομένο πως την προηγούμενη φορά η ΝΔ είχε εκλέξει πέντε βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος, «περισσεύουν» 4 στην χειρότερη περίπτωση έδρες και 6 στο καλό σενάριο: να βγάλει δηλαδή 7 βουλευτές η ΝΔ.

http://www.kentrinews.gr/?p=29456