Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι!

Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι!

Τα «χρυσά» κορίτσια του ελληνικού αθλητισμού δεν έχουν σταματημό και οδεύουν ολοταχώς για το χρυσό μετάλλιο.
Με τέτοιες εμφανίσεις, όπως αυτή απέναντι στην Ιταλία, δεν χάνουν με τίποτα τον παγκόσμιο τίτλο. Το
όνειρο είναι μια ανάσα μακριά και η ευχή όλων είναι την Κυριακή (31/7) να επιστρέψουν στην πατρίδα από τη Σαγκάη με το χρυσάφι και τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας

Το σημειώναμε από τη στιγμή που μάθαμε ότι η Ιταλία θα ήταν η αντίπαλος της Ελλάδας στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ελλάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε πάρει τον αέρα της «σετερόζα», ήταν καλύτερη ομάδα και εφόσον έπιανε τα γνωστά της αγωνιστικά στάνταρτ δεν θα ήταν δυνατόν να χαθεί αυτή η ευκαιρία.
Όπως και έγινε. Με το που η Αλεξάνδρα Ασημάκη στην πρώτη επίθεση του αγώνα χόρεψε την αντίπαλό της και με γυριστό σουτ από τα δύο μέρα πετύχαινε το 1-0, φάνηκε ό,τι θα επακολουθούσε.
Όταν χρειάστηκε να περάσει και ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στην ιταλική επίθεση, άρχισε το πάρτι. Η διαφορά πήγε στο +3 (5-2) στο δεύτερο οκτάλεπτο, με το τρία στα τρία της Αντιγόνης Ρουμπέση στο 3ο οκτάλεπτο έφθασε στο +5 (10-5) και το παιχνίδι, παρά την σπασμωδική αντίδραση της Ιταλίας είχε τελειώσει νωρίς.
Τώρα η εθνική ομάδα θα περιμένει τον άλλον ημιτελικό ανάμεσα στην Ρωσία και την Κίνα (4 μμ) για να μάθει τον αντίπαλό της για τον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Αντι Μελιδώνη, Ηλέκτρα Ψούνη 1, Κική Λιόση 1, Αλκηστης Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη 2, Αντιγόνη Ρουμπέση 3, Αγγελική Γερόλυμου 3, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 1, Σταυρούλα Αντωνάκου 3, Γιούλη Λαρά, Ελένη Γουλά.
ΙΤΑΛΙΑ (Μπορέλ): Τζούλια Τζορλέρο, Σιμόνα Αμπάτε 2, Ελίζα Καζανόβα, Φραντσέσκα Πομέρι, Μαρτίνα Σαβιόλι 1, Αλέκγρα Λάπι 1, Μαρία Κολαϊόκο, Ρομπέρτα Μπιανκόνι 3, Τζούλια Έμολο 1, Τζούλια Ραμπάλντι 3, Αλεκσάντρα Κότι, Τερέζα Φρασινέτι, Ελενα Τζίλι.

Διαιτητές: Ερχάν Τουργκάν (Τουρκία), Σέρτζιο Μπορέλ (Ισπανία)

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10551&subid=2&pubid=128733286