Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Παραιτήθηκαν τα μέλη του υπουργικό συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όλοι οι υπουργοί έθεσαν στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις παραιτήσεις τους έτσι ώστε να
διευκολυνθεί ο ανασχηματισμός.

Τις εξελίξεις πυροδότησε η απόφαση του ΔΗΚΟ να ζητήσει από τους υπουργούς του, Α. Πασχαλίδη και Χ. Πατσαλίδη, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δ. Χριστόφια

Όπως ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, θέμα το οποίο θα συζητήσει με το ΑΚΕΛ και με το ΔΗΚΟ.

Ως εκ τούτου, είπε, ο Πρόεδρος συγκάλεσε την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για να ζητήσει απ’ όλους τους Υπουργούς να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του ο κ. Στεφάνου είπε ότι στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν φθάσει από χθες οι επιστολές με τις οποίες οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Αντώνης Πατσαλίδης και Χρίστος Πατσαλίδης, έθεσαν στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις παραιτήσεις τους, κατόπιν απόφασης του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν.